Novým ministrom zdravotníctva má byť Naďov človek - generál

Novým ministrom zdravotníctva by mal byť vojak a lekár Vladimír Lengvarský, toho času veliteľ Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku, ktorá patrí pod ministerstvo obrany.


"Je to vojak - brigádny generál a lekár." Informáciu zverejnil web aktuality.sk.
Z armádnych kruhov

V minulosti bol Vladimír Lengvarský hlavným lekárom Ozbrojených síl SR a veliteľ Vojenského zdravotníctva. Jeho nomináciu na ministra potvrdili pre redakciu Aktuality.sk dva dobre informované zdroje. Za riaditeľa ružomberskej nemocnice si ho vybral minister obrany Jaroslav Naď.
Skúsený odborník, tvrdí Naď

„Ide o skúseného odborníka, ktorý pôsobí v Ozbrojených silách SR dlhé roky, pričom svoje manažérske schopnosti potvrdil ako hlavný lekár ozbrojených síl aj počas pandémie COVID-19. Verím, že nemocnica tak bude v dobrých rukách," hovoril Naď pri Lengvarského predstavovaní.
Náhrada za Krajčího?

Ministerský post ostal neobsadený po tom, čo Marek Krajčí, pred dvomi týždňami podal po tlaku koaličných strán SaS a Za ľudí demisiu. Krajčímu vyčítali nezvládnutie pandémie, sporným bodom sa stal aj nákup neregistrovanej vakcíny Sputnik V.

(Medzititulky red. HD.)

Marek Krajčí? Nebude chýbať nikomu súdnemu, konštatuje s úľavou Monika Beňová
Demisia Mareka Krajčího na funkciu ministra zdravotníctva potešila nielen veľa obyčajných ľudí, ale aj všetkých opozičných politikov. Patrí medzi nich i Monika Beňová. Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik