Fico: Matovič je blázon a s bláznom sa nedá normálne spolupracovať
25 | 03 | 2021 I editor01hd
Predseda Smeru Robert Fico uviedol, že Igor Matovič je blázon a s bláznom sa nedá normálne spolupracovať. Preto považuje hry v koalícii na demisie za naivné, uviedol v rozhovore pre portál topky.sk.
Nečinnosť vlády bude predmetom vyšetrovania a stíhania

"Oni si myslia, že ak teraz formálne podajú demisiu, tak prinútia premiéra Igora Matoviča, aby niečo urobil. Ale Matovič je blázon. A s bláznom sa nedá normálne pracovať. Naša odpoveď je stále tá istá – toto je fraška," vyhlásil Fico.

Uviedol, že nech už koaličná kríza dopadne akokoľvek, "vo vládnej koalícii obrovské množstvo negatívnej energie a prídu ďalšie a ďalšie konflikty".

"Verím, že Smer-SD bude v budúcnosti opäť súčasťou vládnej koalície, a preto nás bude zaujímať, aká bola miera zodpovednosti konkrétnych členov vlády za to, že na Slovensku máme taký obrovský počet obetí pandémie. Zodpovednosť je nepochybná, pamätáme si predsa slávny príhovor exministra zdravotníctva Mareka Krajčího pred Vianocami keď hovoril, že nič nerobili, pretože sa báli protestov a zhromaždení. Preto si myslíme, že tu je príčina a súvislosť medzi nekonaním ministrov a vysokým nárastom počtu obetí. A táto nečinnosť bude predmetom stíhania a vyšetrovania," tvrdí Fico.

NAKA pátra po Petrovi Koščovi, komplicovi Vladimíra Pčolinského
25 | 03 | 2021 | editor01hd

Všetkými masťami mazaný daňový podvodník

Predseda Smeru upozorňuje na to, že od začiatku je zrejmé, že súčasnú vládu tvoria ľudia, ktorí nedokážu komunikovať a spolupracovať. "Dnes je úplne zrejmé, že vláda zanedbala elementárne veci. Mňa osobne napríklad zaujíma, ako idú podporiť praktických lekárov, ktorí môžu priamo komunikovať so svojimi pacientmi, ktorí boli pozitívne testovaní na koronavírus. Zväčša to funguje tak, že človek ide na test, kde mu zistia COVID-19, po ktorom ho pošlú domov, kde si počká na zápal pľúc a potom ide zomrieť do nemocnice," hovorí expremiér Fico.

Podľa jeho slov je úsmevné, že Matovič chce bojovať proti korupcii. "Vieme, že to je všetkými masťami mastený daňový podvodník. Mal jediné šťastie v tom, že jeho trestné konanie bolo premlčané a nebolo možné ho odsúdiť za daňové podvody," zhodnotil Fico.

Čo bude, keď premiér neodstúpi? Podľa právnika Jána Čarnogurského ml. je viacero možností
Slovensko sa zmieta v politickej kríze, odstupuje jeden minister za druhým. A to všetko s cieľom dosiahnuť odchod Igora Matoviča z vlády a jej rekonštrukciu. Aké scenáre môžu nastať? Právnik Ján Čarnogurský mladší to na sociálnej sieti vysvetľuje... Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik