Matovič a minister financií? To už radšej ten minister zbytočných vecí, vraví Miroslav Kollár
29 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Prvým mužom, ktorý odišiel z vládnej koalície, bol poslanec Za ľudí Miroslav Kollár. Ako primátor Hlohovca veľmi citlivo vnímal veci spojené s rozhodovaním Igora Matoviča, a tak sa rozhodol radšej z koalície odísť.


Miroslav Kollár, ktorý ako jediný z vládnych poslancov nepodpísal koaličnú zmluvu, je „nezávislý“ od 17. februára. Zmierenie Igora Matoviča s SaS a Za ľudí a jeho odchod z postu premiéra vníma rozpačito. Svoj názor na to, čo sa udialo včera, zverejnil v status na sociálnej sieti.

Kollár hneď v úvode priznáva, že z vládnej koalície odišiel preto, lebo už nebol ďalej ochotný „slúžiť“ pod Matovičom, človekom bez elementárnej výbavy na zvládanie premiérskej funkcie.

„Bolo to viac moje individuálne ako politické gesto, motivované Matovičovým mismanažmentom pandémie a rekordným počtom úmrtí na COVID,“ konštatuje Kollár a dodáva: „Nesnívalo sa mi vtedy, že po 39 dňoch budú Matoviče premiérske dni zrátané. Mal by som byť teda asi spokojný. Ale je vo mne len prázdno. Nič sa nenaučil.“



Matovič hral podľa Kollára mesiac s celou krajinou svoj zvrátený šach, aby napokon prišiel s riešením, ktoré len konzervuje problémy a odsúva ďalšie konflikty. „Ponížil politických súputníkov, prehral zápas o životy ďalších ľudí. A minister financií? Naozaj? To už radšej ten minister zbytočných vecí. Pardoon, boja proti korupcii,“ píše na záver Miroslav Kollár, ktorý na obrázku v statuse ešte pridáva, že z krajiny s najhorším premiérom bude krajinou s najhorším ministrom financií.

Dnes už nie je hlavný problém Igor Matovič, ale ľudia okolo neho, netají Miroslav Kollár
Poslanec Národnej rady Miroslav Kollár iba prednedávnom odišiel z koaličného košiara strany Za ľudí a dnes sa už stavia do radu tých, ktorí by chceli dostať z premiérskej stoličky Igora Matoviča. Netají sa tým ani v statuse a sociálnej... Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik