Britskí policajti vyšetrujú tisíce obvinení zo sexuálneho zneužívania na školách
29 | 03 | 2021 I Diana Zaťková
Londýnska metropolitná polícia oznámila, že začala vyšetrovanie prípadov údajného sexuálneho zneužívania na britských školách. Na internetovú platformu Everyone's Invited bolo totiž hlásených viac ako 5 800 incidentov, informuje portál RT.




Policajti kontrolovali anonymné svedectvá zverejnené na webe, ktoré zhromažďovali dôkazy o „misogynii, obťažovaní, zneužívaní a napadnutí“ na britských školách, s cieľom „zistiť“, či by bolo možné „povzbudiť“ niektorú z obetí k skutočnému ohláseniu trestného činu orgánom činným v trestnom konaní , uviedla  mestská polícia vo svojom vyhlásení .

Vedúci dôstojník pre prípady znásilnenia a sexuálnych trestných činov, detektív superintendant Mel Laremore, označil počet správ zverejnených na webe za „hlboko znepokojujúci“. Vyhlásil, že polícia je pripravená poskytnúť podporu všetkým a pracuje na tom, aby mohol ktokoľvek takýto trestný čin oznámiť.

Reakcia polície prišla rok po tom, čo 22-ročná Soma Sara vytvorila stránku Every's Invited pre študentov, aby anonymne hlásili prípady sexuálneho zneužívania a obťažovania. Odvtedy tam bolo zverejnených viac ako 5 800 správ, pričom táto iniciatíva priniesla titulky v niektorých britských médiách a vyvolala verejnú diskusiu.

Volaním na neznáme zmeškané číslo riskujete, že na vás chcú zarobiť podvodníci
Otravné opakované zmeškané hovory majú obeť primäť k tomu, aby zavolala späť. Keďže to urobí dobrovoľne, už sa nemôže sťažovať. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič


Niektoré z obvinení sa týkali súkromných škôl vrátane mnohých najelitnejších vzdelávacích zariadení v Spojenom kráľovstve. Laremore to vyčítal skutočnosti, že súkromné ​​školy často nemajú formálnu sieť spolupráce s políciou, ale dodal, že problém sa určite neobmedzuje iba na tieto zariadenia. Tiež uviedol, že na webe je výslovne uvedených asi 100 vzdelávacích inštitúcií, ktoré odvtedy prestali zverejňovať názvy škôl.

Začiatkom tohto týždňa absolvovali študenti Highgate School - 456 rokov starej vzdelávacej inštitúcie považovanej za jednu z najlepších súkromných škôl vo Veľkej Británii - demonštráciu na protest proti tomu, čo nazývali „kultúra toxického znásilňovania“. Protest na škole, ktorá si ročne účtuje poplatky vo výške 21 600 libier, prišiel po tom, čo bola predložená dokumentácia obsahujúca viac ako 200 svedectiev.

Kam to až zájde? Aby moslimovia neboli urazení, z prekladu Danteho Božskej komédie odstránili zmienky o Mohamedovi
Nový holandský preklad stredovekej klasiky Božská komédia od talianskeho básnika Danteho Alighieriho odstránil zmienky o islamskom prorokovi Mohammedovi. Ten sa totiž v diele objavuje v pekle, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Diana Zaťková