SaS vracia úder a reaguje na Matovičove tvrdenia
28 | 03 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

"Jedinou požiadavkou SaS je odchod Igora Matoviča z funkcie premiéra, čo v slušných spoločnostiach automaticky znamená odchod z vlády". Uviedol to hovorca SaS Ondrej Šprlák v reakcii na Matovičove tvrdenia, že SaS nemá ochotu splniť podmienky na vyriešenie situácie.


Sulíkovci nesúhlasia s Matovičovým riešením vzniknutej krízy. Ich požiadavka na odchod Matoviča sa stala dôvodom, aby si vymýšľal nové funkcie, čo SaS považuje za papalášizmus.

"Presun Igora Matoviča zo stoličky premiéra na stoličku vicepremiéra nového vymysleného ministerstva je ako z dažďa pod odkvap. Je zrejmé, že Matovič pri svojej nástojčivej povahe a z dôvodu, že naďalej ostáva šéfom OĽANO, bude novému premiérovi zasahovať do jeho práce a v podstate naďalej bude manažovať chod vlády," tvrdí predseda SaS Richard Sulík.

Vojna Sulík – Matovič pokračuje. Líder SaS na dnešné rokovanie koalície nepríde
Rozhádaní bývali kamaráti Matovič so Sulíkom si stále nedokážu nájsť k sebe cestu zmierenia. Svedčí o tom aj fakt, že Sulík nejde večer za Matovičom. Pričom obaja trvajú na svojom. Šéf SaS žiada jeho premiérovu demisiu, ten zase vrátiť „darované“... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


SaS podotkla, že premiérovi nejde o kompromis, ale o pomstu "čomu nasvedčuje aj jeho požiadavka na odchod všetkých, ktorí si dovolili ho kritizovať. Sme čoraz viac presvedčení o tom, že jeho zotrvanie vo vláde by prakticky žiaden aktuálny problém nevyriešilo".

Strana sa ohradila voči vyjadreniu premiéra, že pred OĽANO, Sme rodina a Za ľudí stojí úloha dohodnúť sa na trojkoalícii. "Hoci prizývajú SaS k večerným rokovaniam, už poobede premiér v statuse oznamuje jeho výsledok. Presne to bol dôvod, prečo sme sa rozhodli na týchto rokovaniach nezúčastňovať," spresnila SaS.

Matovič sa dnes chce dohodnúť na trojkoalícii. Napísal to na facebooku
Pred OĽANO, Sme rodina a Za ľudí stojí úloha dohodnúť sa na trojkoalícii. Na sociálnej sieti to vyhlásil premiér Igor Matovič (OĽANO). Argumentuje neochotou strany SaS splniť podmienky na vyriešenie situácie. Rokovania podľa jeho slov viaznu "na... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | tasr