Matovičove „geniálne“ opatrenie nosiť rúška na ulici a v lese je hlúposť, tvrdí Miškov
28 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Na Slovensku sa už týždeň musia v interiéroch a dopravných prostriedkoch povinne nosiť respirátory, ktoré vystriedali rúška. Nosenie tých sme sa ale tiež nezbavili. Juraj Miškov v statuse informuje Slovákov, ako je to s ich nosením v Chorvátsku. Podľa Miškova sme najzarúškovanejší národ na svete. 


Juraj Miškov zastával vo vláde Ivety Radičovej posť ministra hospodárstva za Sulíkovu SaS. Bývalý politik, ako priznáva v statuse na sociálnej sieti, je už druhý týždeň pracovne v Chorvátsku, kde nie sú koronakrízové opatrenia také prísne ako u nás. Miškov si myslí, že aj u nás je nosenie rúšok vonku načase zrušiť.
Dodnes nie je relevantná štúdia potvrdzujúca efektívnosť nosenia rúšok a respirátorov

„V Chorvátsku a „dýcha“ oveľa slobodnejšie ako na Slovensku. Nie kvôli otvoreným obchodom alebo terasám kaviarní a reštaurácií. Ten viditeľný rozdiel je v tom, že nestretávam na ulici ľudí v rúškach. Povinné sú, a vždy boli, iba v interiéroch (MHD, obchody, úrady..),“ píše v statuse Miškov, ktorý si neviem vôbec predstaviť či vôbec existuje (okrem Slovenska) iná krajina na svete, v ktorej nosia ľudia respirátory ešte aj na prechádzke po lese, pri športových činnostiach alebo v televíznych „live“ diskusiách. „Schválne, zapnite si niekedy rakúsku, nemeckú alebo aj českú televíziu. Nenašiel som dodnes jedinú relevantnú štúdiu, ktorá by potvrdzovala efektívnosť nosenia rúšok, o respirátoroch už ani nehovoriac, z pohľadu ochrany pred infekciou v exteriéroch (v meste, v lese..),“ píše ďalej exminister, podľa ktorého sme asi najzarúškovanejší národ na svete.



„Aj napriek tomu sme sa dokázali úspešne prepracovať na nelichotivé popredné miesto v rebríčku počtu úmrtí na svete. Jediný efekt pocítila štátna pokladnica vďaka pokutám, ktorými polícia trestá ľudí za nenosenie rúška. Nájde niekto z politikov odvahu a povie nahlas, že Matovičove „geniálne“ opatrenie - nosiť rúška na ulici a v lese je hlúposť? Prínos opatrenia sa nepodarilo preukázať a je preto načase ho zrušiť,“ píše v závere statusu Juraj Miškov.

Miškov: Brutálny zásah našich politikov do ľudských práv a slobôd. Dokedy ešte?
Bývalý poslanec a minister hospodárstva vo vláde Ivety Radičovej Juraj Miškov na svojej facebookovej stránke upozorňuje na možné plány našej vlády. Tá podľa neho rozmýšľa o zrušení núdzového stavu, až keď dosiahneme kolektívnu imunitu! "Pozor,... Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Diana Zaťková