Hryc sa pred smrťou obul do RTVS: Za pravdu mu dal aj Oliver Andrásy
28 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Zosnulý herec Andy Hryc bol svojimi ostrými vyjadreniami dobre známy. Chvíľu pred skonom sa pustil do jedného rádia kvôli skladbe Jany Kirschner, píše Plus 7 dní.


Posledné dní života nebol veľmi aktívny na sociálnych sieťach, čo je samozrejme pochopiteľné. Andy Hryc však chvíľu pred skonom diskutoval cez sociálne siete o očkovaní, politike alebo o jednej zo skladieb Jany Kirschner. Ide o titulnú pieseň k seriálu Slovania, ktorý režírovala Hrycova dcéra Wanda. Skladba, ktorá nesie titul Láska neumiera, si však vo verejnoprávnom rozhlase veľa priestoru nenašla, čo zosnulého herca nenechalo chladným.

„Nie je dôvodom, že je to pieseň zo seriálu súkromnej televízie? To by bola diskriminácia. Hudobná dramaturgia SRO je skutočne otrasná. To množstvo hudobného smogu (česť výnimkám), ktoré produkuje SRO1, sa fakt niekedy nedá počúvať. Podľa mňa ide o schválnosť, akú by si verejnoprávna inštitúcia v žiadnom prípade dovoliť nesmela,“ rozhorčoval sa Hryc v januári.

Cinkota sa nepohodol s Hrycovou: Nepáčil sa mu jej zákaz pre všetkých hercov!
Nový seriál TV JOJ zožal obrovský úspech! Niet divu, herci v seriáli Slovania totiž odviedli vynikajúci výkon. Jedným z nich je i Dušan Cinkota, ktorý sa na pľaci nepohodol s režisérkou Wandou Hrycovou, dcérou zosnulej legendy Andyho Hryca, píšu... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Timotej Dudka


K tejto téme sa vyjadrila aj režisérka Wanda Hrycová. „V nejakej minimálnej rotácii ju majú aj v RTVS. Hrajú ju na rôznych okruhoch, ale na Rádio Slovensko, kde je hudobným dramaturgom Rasťo Očenáš, asi najmenej. Zjavne sa mu nepáči. To je jediné vysvetlenie,“ domnieva sa Hrycová.

To však nie je všetko, čo Hryca pred smrťou ťažilo na srdci. Hercovi vadil aj tretí okruh Slovenskej televízie Trojka, ktorý v RTVS vytvorili na vysielanie predovšetkým archívnych programov. „Česká televízia na podobnom programe vysiela skvosty svojho archívu. Trojka nás kŕmi českými normalizačnými "pitavalmi", ktoré popularizujú "prácu" Verejnej bezpečnosti a ŠTB. Najnovšie nám tlačí do hláv seriál V službách zákona z pera eštebáka Ľudovita Filana. Samý súdruh, samé česť práci. Toto treba prezentovať našej mladej generácii? Dokedy ešte? Prosím zdieľajte, nech sa to do Mlynskej doliny dostane tomu "kompetentnému" na stôl čím skôr. Podľa mňa je to na trestné oznámenie,“ rozčuľoval sa.

Za pravdu mu dal aj komik Oliver Andrásy. „Andy, veľmi súhlasím. Keď vidím napríklad seriál Major Zeman, ide ma rozhodiť. To je taká propagácia zločineckého systému, že by to malo byť považované za trestný čin a dramaturga by mali zatvoriť na 5 rokov,“ nechal sa počuť Andrásy.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/03/03/na-hrobe-andreja-hryca-%e2%80%a0-71-zaujala-dekoracia-znama-z-pohrebu-gotta-%e2%80%a0-80/