Heger je tá istá mentálna liga ako Matovič – pankáči, čo práve skonzumovali pikslu toluénu, smeje sa Blaha
28 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Dvojica Fico – Heger sa po niekoľkých dňoch opäť postavila zoči-voči v televíznej debate. A ani tentokrát si neodpustili niekoľko vzájomných atakov. Ich vystúpenie zhodnotil v statuse na sociálnej sieti podpredseda Ficovho Smeru-SD Ľuboš Blaha.


Robert Fico sa s Eduardom Hegerom tentoraz stretli v televíznej relácie RTVS O 5 minút dvanásť. Prirodzene, Blahovi úhlavní nepriatelia z OĽaNO nemohli byť vychválení, a tak si od neho vyslúžil kus kritiky aj samotný Eduard Heger, ktorý v súčasnosti sedí až na troch stoličkách. Je totiž nielen ministrom financií, ale aj zastupujúcim šéfom rezortu zdravotníctva a školstva, ba dokonca sa s ním uvažuje na post nového premiéra.
Mal by chodiť po kanáloch a nie snívať o tom, že bude premiér

„Milé OĽaNO, pri všetkej úcte: vy toho Hegera nemôžete myslieť vážne, že nie. Po dvoch výpraskoch od Roberta Fica by ten chlap mal chodiť po kanáloch a nie snívať o tom, že bude premiér,“ začína Blaha doslova posmeškom na adresu potenciálneho nové premiéra a dodáva, že dnešná diskusia na STV bola pre Eduarda Hegera ešte väčšia hanba než vo štvrtok, keď boli obaja v TV JOJ.

Boj spomínanej dvojice sa z JOJ-ky preniesol aj do verejnoprávnej televízie, kde Heger povedal: „Vážení občania, Igor Matovič konečne porazil Roberta Fica vo voľbách, ďakujeme, konečne sme slobodní.“ Tieto slová ale zapôsobili na podpredsedu Smeru-SD natoľko, že na ne odpovedal typicky blahovsky. „Ten chlap prespal celý jeden rok, on na otázku, prečo sa mesiac hádajú, odpovie, že porazili Roberta Fica. Toto už ani nie je politika. Toto je delírium.“ Epický moment podľa Blahu nastal, keď mu za túto „lacnú agitku“ Robert Fico spontánne zatlieskal. „Hej, hej, taký by nedal ani Goebbels na pochode v Totenehrungu. Ľudia kvôli nim umierajú, ale za všetko môžu zlí „boľševici“,“ dodáva Blaha.

„A keď sa ho moderátor zhruba po 10-minutovom monológu snažil prerušiť, že by už mohol začať aj k veci, tak on sa rozčertil, že mu stále skáče do reči. A išiel ďalších 5 minút. Táranice o slobode, mafii, lebofico, Janko, Martinka...,“ píše v statuse Blaha, podľa ktorého to bolo ako v groteske. „A Robert Fico sa len ďalej uvoľnene smial a poznamenal: „Len ho nechajte hovoriť, pán Heger, ja vás milujem.“ Som ľahol na zem pri telke a ešte teraz sa neviem nadýchnuť. Šach-mat,“ pokračuje v humornej tónine podpredseda Smeru-SD, podľa ktorého si jeho šéf uvaril Hegera ako žabu na pekáči.

Slovensko nepotrebuje tento výkvet zozbieraný z ulíc a šenkov, ktorý zničili krajinu, perlí Blaha
Vláda Igora Matoviča sa rozpadá ako domček z kariet. Okrem vicepremiérky Veroniky Remišovej zo strany Za ľudí, vicepremiéra Štefana Holého z hnutia Sme rodina a jeho straníckeho kolegu Andreja Doležala v nej zostali už len nominanti vládnuceho... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

On nie je líder, on je apokalyptický kazateľ z hororových filmov

Blaha vzápätí vo svojom statuse spomenul nosenie rúšok aj takmer 10-tisíc mŕtvych v boji s koronavírusom. „Ja len, že v Nórsku ich nemajú dodnes a majú 600 mŕtvych, no my, handroví šampióni už skoro 10 tisíc,“ skonštatoval na margo spomínaných rúšok či respirátorov. Podpredseda Smeru-SD si ale v statuse neodpustil ani svoj obligátny tvrdý útok na človeka z OĽaNO. „Diagnóza: konečne sa na Slovensku našiel človek, ktorý je ešte menej duševne vyrovnaný ako Igor Matovič. Gratulujeme. Podľa mňa z neho musia jednoznačne urobiť premiéra – pre OĽaNO je to jasná záruka kvality,“ píše Blaha a ďalej konštatuje, že Hegerovi chýba empatia voči Slovákom. „Keď Robert Fico hovoril o obetiach koronakrízy, o tom, ako ľudia prichádzajú o prácu, o nulovej štátnej pomoci – Heger sa rehlil do kamery a dokola opakoval „pokoj“, „pokoj“, „pokoj“. Takto sa oni vysmievajú ľuďom.“



Podľa Ľuboša Blahu sa v relácii ukázali dva svety. „Na jednej strane štátnik, ktorý hovorí o ľuďoch, o riešeniach, o konsenzuálnej demokracii. Na druhej strane uzlíček nervov, ktorý vrčí na všetkých okolo, nadáva na opozíciu a nepovie jediné riešenie. A ani nevie, že štátna pomoc podnikateľom nefunguje. Tento pán chce byť premiér - moja stará mama má väčší prehľad o situácii na Slovensku ako ujo Edo. On nie je líder, on je apokalyptický kazateľ z hororových filmov,“ nakladá Blaha rivalovi z OĽaNO s dovetkom, že čím dlhšie bude pri moci OĽaNO, tým viac ľudí bude umierať a tým viac bude Slovensko trpieť. „Eduard Heger je tá istá mentálna liga ako Matovič – pankáči, čo práve skonzumovali pikslu toluénu, by to dávali lepšie. Pri všetkej úcte k punku. Predčasné voľby sú jediné riešenia. Jediné. Už včera bolo neskoro. Nie - už pred rokom bolo neskoro,“ končí svoj status Ľuboš Blaha.

Oni sú vlastne jeden kolektívny psychiatrický pacient, smeje sa z OĽaNO Ľuboš Blaha
Bitka o post premiéra sa, zdá sa, nekoná. Ako informuje v statuse na sociálnej sieti podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha, v médiách sa objavil list, v ktorom poslanci OĽaNO, ale údajne aj Igor Matovič, nechcú, aby sa vzdal svojho premiérskeho... Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik