Suchoba sa v telemoste z Dubaja polícii priznal ku kauze Očistec
27 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Podnikateľ Michal Suchoba sa priznal pri sobotňajšom výsluchu ku kauze Očistec. Slovenská polícia vypočúva Suchobu cez telemost medzi Bratislavou a Dubajom, kde sa muž aktuálne nachádza. Tamojšia polícia zabavila Suchobovi cestovný pas, slovenská strana už požiadala o jeho vydanie.


"Bývalý šéf daňových kriminalistov Ľudovít Makó vypovedal, že ho Suchoba v roku 2017 oslovil v súvislosti s vyšetrovaním kauzy Medúza Group." Začínajú informáciu aktuaity.sk

Lučanského nechali zahynúť v cele, Suchobu vypočúvajú "nadiaľku" až do Abú Dabí
Niektorých roky týrajú v zadržiavacej väzbe a mesiace ich nevypočujú. Iných v nej nechajú umrieť. A niektorých dovezú špeciálom z Dubaja či vypočúvajú priamo v Emirátoch. Nedovolia si ich inak "vyrušiť". Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

70 000 od Suchobu

"Makó mal prostredníctvom svojich kontaktov na NAKA za úplatok 70 000 eur od Suchobu zabezpečiť, aby vyšetrovanie tejto kauzy prerušili, alebo úplne zastavili. Ľudovít Makó si z tejto sumy podľa uznesenia nechal 50 000 eur, ako vyrovnanie dlhu, ktorý mal mať u neho šéf Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško."

"Zvyšných 20 000 eur malo ísť šéfovi protikorupčnej jednotky NAKA Róbertovi Krajmerovi. Ten dal 10 000 eur zo spomínanej sumy policajtom, ktorí na tejto kauze pracovali,“ uviedol v polovici marca portál Zoznam.sk."

Michal Suchoba figuruje aj v kauze Mýtnik, ku ktorej v sobotu ráno rovnako vypovedá.

Reprofoto PZ SR

Podstata

"Za éry šéfovania Františka Imreczeho sa mali dohadzovať miliónové zákazky daniarov IT firme Allexis Michala Suchobu, pod kontrolou oligarchu Jozefa Brhela. Dnes sú všetci traja obvinení z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, oligarcha Brhel aj z prijímania úplatku."

"Bývalý šéf daniarov Imrecze a Jozef Brhel sú vo väzbe, na Suchobu vydali medzinárodný zatykač. Prvých dvoch spomínaných aktérov kauzy poslal do väzby Špecializovaný trestný súdzačiatkom februára. Z jeho rozhodnutia vyplýva, ako mal reťazec ich vzťahov fungovať."

(Medzititulky red. HD.)

Obvinený Suchoba inkasoval milióny aj od štátu. Priamo z VšZP
12 | 03 | 2021 | Diana Zaťková