Škandál: Záchranka nechala muža s Covidom doma sa trápiť a teraz bojuje v nemocnici o život
27 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Po viac ako polročnom naozaj intenzívnom boji s koronavírusom sú už mnohí zdravotníci veľmi unavení. Obyčajní ľudia ale zažívajú situácie, kedy majú práve na zdravotníkov ťažké srdce, že im nepomohli.


Zúfalú situáciu a neochotu zdravotníkov pomôcť opísala na sociálnej sieti v profile Nekŕmte nás odpadom žena, ktorá má zlú skúsenosť so záchrannou službou. V statuse opísala peripetie, ktoré zažíval jej na Covid pozitívny priateľ po tom, ako k nemu prišli záchranári a on mal vysoké teploty.
Slová lekárky: Nezoberieme ho aj tak by ste si prišli za chvíľu pre neho

„Neviem, či je to touto situáciou čo vládne na Slovensku, ale viem, že sa nedá spoľahnúť na záchrannú službu. Môj priateľ bol pozitívny, volali sme sanitku, lebo len ležal a nevládal prejsť ani krok. Povedali, že máme ho priniesť na urgentný príjem,“ píše v úvode svojho príbehu žena. „Tak sme tak urobili a samozrejme za dve hodiny sme prišli pre neho. Každý deň mal horúčky od 39 do 40. Snažili sme sa to zraziť vlažným kúpeľom a zábalmi, no bohužiaľ to nepomáhalo. Zavolali sme zas záchranku. Keď prišli, tak mal teplotu 40,1. Myslite, že ho zobrali? Samozrejme, že nie,“ opisuje kroky záchranárov nahnevaná žena.



„Nechali ho doma sa trápiť a doktorkine slová boli, že „Nezoberieme ho aj tak by ste si prišli za chvíľu pre neho“. Dali mu len infúziu a išli preč. Za 4 dni sme mu znovu volali záchranku, lebo sa mu zas stav zhoršil. Neuveríte, ale oni ho konečne zobrali! Zistili, že ma obojstranný brutálny zápal pľúc,“ konštatuje žena, ktorej priateľ v súčasnosti na ARO a bojuje o život.

„Kebyže ho hneď zoberú, tak to mohlo dopadnúť lepšie. Chcem týmto len povedať, že ak budete mať podobnú situáciu, tak ani nevolajte záchranku, ale hneď naložte človeka do auta a choďte do tej nemocnice! Netreba sa v dnešnej dobre spoliehať na záchranku,“ končí svoj status radou nešťastná žena, ktorá sa boji o svojho priateľa.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/03/21/smutny-pribeh-viktor-%e2%80%a0-23-zomrel-priamo-v-cakarni-lebo-z-neho-robili-simulanta/