Kočnerova prokurátorka je stále na svojom mieste, i keď Lipšic tvrdil, že tam nemá čo hľadať
27 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Prokurátorka, o ktorej Lipšic ešte keď kandidoval tvrdil, že v úrade nemá čo hľadať, je stále na svojom mieste. Pritom v kauze s Kočnerom vystupovala skôr ako jeho obhajkyňa, konštatuje denník SME.


"Určite sú tam aj prokurátori, ktorí tam z pohľadu svojich zvláštnych rozhodnutí nemajú čo hľadať," hovoril o špeciálnej prokuratúre Daniel Lipšic, keď kandidoval za jej nového šéfa. V televízii Markíza v januári konkrétne spomenul prokurátorku Máriu Trstenskú, ktorá konala pochybne v kauzách spojených s už odsúdeným podnikateľom Marianom Kočnerom.

"Môžeme si povedať, akým spôsobom vystupovala na hlavnom pojednávaní, keď ju už predseda senátu musel upozorňovať, že či je v pozícii právneho zástupcu vtedajšieho svedka Mariana Kočnera," tvrdil Lipšic. Odkazoval na jednu z Kočnerových káuz - Glance House. Trstenskú v súvislosti s ňou spomenul aj počas vypočúvania kandidátov v Národnej rade. "Ja si myslím, že tam urobila nadprácu, ktorá nebola v poriadku."
Kauza Glance House

Známou sa Trstenská stala tým, že v prospech Kočnera viedla vyšetrovanie pochybných prevodov novostavby Glance House v Bernolákove. V spore pôvodných spoločníkov developerskej firmy sa priklonila na stranu ľudí blízkych Kočnerovi. Ich protivníka, developera Roberta Číža, roky stíhala pre údajný podvod.

Heredoš tvrdí, že zničenie gastra ide podľa plánov „veľkého resetu“ elít. Na konci bude totalita
Miro Heredoš, ktorý sa postavil na čelo iniciatívy slovenských gastronómov v čase Korony, napísal na Facebook zaujímavý príspevok. Informuje, že ničenie podnikania ľudí a následné existenčné problémy celých rodín sú plánom elít. Deje sa takzvaný... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Petra Demková


Denník SME kauzu sledoval od roku 2010. Až v októbri 2018 súd Číža právoplatne oslobodil a spochybnil celé vyšetrovanie. "Vyj...ý sudca," reagoval Kočner po prvostupňovom verdikte v komunikácii cez aplikáciu Threema so svojou komplickou Janou Šlachtovou.

Keďže prípad sprevádza viacero súvisiacich súdnych konaní, spor o bytovku doteraz nie je uzavretý. Dom v Bernolákove chátra a oklamaní ľudia nemajú byty ani peniaze, ktoré za ne už dali.



Žiadne zmeny

Lipšic sa v záverečnej fáze procesu stal právnym zástupcom obvineného developera Číža. Znamená to, že na súde bol protistranou Trstenskej. Po nástupe do Úradu špeciálnej prokuratúry je teraz jej nadriadeným.

"Nenastali žiadne zmeny," povedala hovorkyňa úradu Jana Tökölyová. Lipšic proti Trstenskej ani nezačal žiadne konanie.

Chmelár: Šiesti europoslanci zradili štátne záujmy Slovenskej republiky
Priatelia, zapamätajte si tieto mená: Vladimír Bilčík, Michal Šimečka, Michal Wiezik (koalícia Progresívne Slovensko – Spolu), Peter Pollák (OĽaNO), Miriam Lexmann (KDH), Eugen Jurzyca (SaS). Týchto šesť europoslancov zradilo štátne záujmy... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Michal Filek


Trstenská pôvodne dozorovala aj Kočnerovu kauzu Donovaly. Až keď ju prevzal Maroš Žilinka, začalo sa trestné stíhanie. V septembri 2017 polícia obvinila Kočnera spolu so Šlachtovou. "Celá prokuratúra je takáto zaplienená," povedal Žilinka o Trstenskej ako kandidát na generálneho prokurátora pre Denník N v októbri.

Dodal, že "tento personálny marazmus započal nástupom doktora Trnku do funkcie a toto, čo tu zasial, budeme žať ešte dlhé roky".

Po nástupe za šéfa prokuratúry v decembri dal Žilinka kauzu Glance House opäť prešetriť. Podozrenia siahali aj k Trnkovi, keď pochybne umožnil prevod zablokovanej bytovky na firmy blízke jeho kamarátovi Kočnerovi.

Slovensko nepotrebuje tento výkvet zozbieraný z ulíc a šenkov, ktorý zničili krajinu, perlí Blaha
Vláda Igora Matoviča sa rozpadá ako domček z kariet. Okrem vicepremiérky Veroniky Remišovej zo strany Za ľudí, vicepremiéra Štefana Holého z hnutia Sme rodina a jeho straníckeho kolegu Andreja Doležala v nej zostali už len nominanti vládnuceho... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik