Koalícia je ako manželstvo, ktoré je potrebné pre dobro ľudí rozviesť, myslí si Radačovský
27 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kríza na slovenskej politickej scéne je naozaj veľká a koalícia nedokáže nájsť spoločnú reč už niekoľko dní. Opozícia preto žiada predčasné voľby. Tie ale koalícia stále odmieta a europoslanec a právnik Miroslav Radačovaký tuší prečo.


V tom, prečo koalícia nechce predčasné voľby má Radačovský jasno a svoj názor na to zverejnil v statuse na sociálnej sieti, kde koalíciu prirovnáva k manželstvu. Zamýšľa sa aj nad tým, prečo koalícia nechce predčasné voľby. „Lebo by ich národ už nezvolil!“ konštatuje hneď v úvode statusu.

„Slováci a Slovenky, vážení priatelia, slovenskí patrioti! Sme v princípe za to, aby manželstvo trvalo celý život. Sme v princípe za to, aby starosta alebo primátor bol vo funkcii počas celého volebného obdobia. Sme tiež v princípe za to, aby demokraticky zvolený parlament a vláda vydržali celé volebné obdobie. Sú však v živote situácie, kedy je potrebné manželstvo rozviesť, lebo je to nevyhnutné,“ píše v statuse Radačovský, ktorý je aj predsedom strany Slovenský patriot a dodáva, že aj v politike nastanú výnimočné okolnosti, kedy je potrebné vládu ale i parlament vymeniť pre dobro občanov.



„Výhovorky typu „nechceme, aby sa vrátila vláda mafie“ si môžeme jednoducho vyložiť aj takto: „Nechceme predčasné voľby, pretože by občania nezvolili nás, ale niekoho iného.“ Absurdnosť takéhoto výroku pri normálnom zamyslení sa nad jeho obsahom je nanajvýš scestná. A toto sa týka tak súčasnej vlády, ako aj minulej, ba dokonca všetkých vlád, ktoré by takýto bludný názor vyjadrili,“ končí svoje krátke zamyslenie Miroslav Radačovský.

Taraba: "Koalícia sa dopustila najväčšieho porušovania ľudských práv od konca vojny"
"Generálny prokurátor Žilinka urobil veľký krok. Podal komplexnú a rozsiahlu žalobu na ústavný súd ohľadom Mikasových vyhlášok," napísal Tomáš Taraba Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Ivan Brožík