Exprezident Gašparovič bol vzdelanejší, rozhľadenejší a skúsenejší ako Čaputová, tvrdí Blaha
27 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Dnes sa dožíva 80. rokov v poradí tretí slovenský prezident Ivan Gašparovič. Pri tejto príležitosti si na neho v statuse na sociálnej sieti spomenul aj podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha.


Ivan Gašparovič pôsobil ako hlava štátu od roku 2004 do 15. júna 2014. Prezidentom sa stal ako člen HZDS. Bol prvým slovenským prezidentom, ktorý bol zvolený v dvoch nasledujúcich volebných obdobiach. Jeho nástupom bol Andrej Kiska. Gašparovič bol člen KSČ a zrejme aj preto je ľavičiarovi Ľubošovi Blahovi, ktorý ho ospieval aj vo svojom statuse, srdcom aj zmýšľaním najbližší.
Keby bol Gašparovič prezidentom ešte dnes, bojoval by za Slovákov

Blaha priznáva, že prvýkrát sa prezidentom Gašparovičom stretol ako mladý politológ. SAV ho nominovala na Cenu prezidenta za vedeckú činnosť. „Keď mi ju prezident odovzdával, tak sme prehodili zopár slov - príjemne ma prekvapil svojim prehľadom v problematike,“ spomína si na Gašparoviča rovnako ľavičiar Blaha, podľa ktorého Gašparovič nikdy nebol líblingom liberálnych médií, pretože im nezobal z ruky.

„Pravdou je, že keď prezidenta Gašparoviča porovnávate s aktuálnou prezidentkou Čaputovou, jednoducho platí, že bol vzdelanejší, rozhľadenejší a skúsenejší. Nebol popstar, bol štátnik. A keby bol prezidentom ešte dnes, myslím, že by v čase vládnej a pandemickej krízy nebehal po lese a nerobil by si vysmiate zaľúbené fotky - bojoval by za Slovákov, to by robil,“ ospevuje Blaha exprezidenta, ktorý ba, podľa neho, súčasnú prezidentku vo všetkom prevyšoval.



„Ako predseda eurovýboru som ho pred pár rokmi pozval ako hlavného rečníka na summit V4, ktorý som organizoval - mal tam výborný štátnický prejav, hostia zo zahraničia boli nadšení. Vážim si múdrych ľudí a vždy budem,“ pokračuje v lichôtkach na bývalú hlavu štátu podpredseda Smeru-SD, ktorý je presvedčený, že je škoda, že v dnešnej povrchnej dobe mnohí ľudia dávajú prednosť naivným pekným tváričkám pred vzdelaním, rozvahou a šedinami.

„Raz som u prezidenta sedel v jeho kancelárii a všimol som si veľkú drevenú bustu Samuela Jurkoviča, môjho obľúbeného národného buditeľa. Založil na Záhorí prvé úverové družstvo na svete a pre mňa bol vždy veľkým vzorom,“ píše v statuse Blaha zaspomínajúc si na príhodu spojenú s prezident.

Gašparovič sa pustil do kritiky nového premiéra. Má povahu narcisa a uráža sa, tvrdí exprezident
Ivan Gašparovič nie je podľa vlastných slov spokojný s novou vládou pod vedením Igora Matoviča. Podľa exprezidenta si nový premiér neuvedomuje, že už nie je v opozícii. Čítať ďalej
12 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok

„Narodeninový“ dar od exprezidenta dostal pol roka pred narodeninami

„Družstvá boli pilierom mojej teórie spravodlivosti a prezident to vedel. Nebolo mu treba veľa. Usmial sa, poprial mi všetko najlepšie k narodeninám a bustu mi daroval. „Ale veď ja mám narodeniny až o pol roka,“ bránil som sa. Žmurkol na mňa a so smiechom vraví: „Nie, máte ich dnes“.

Dodnes mám Jurkovičovu bustu vystavenú v kancelárii v parlamente,“ prezradil Blaha pointu historky s Ivanom Gašparovičom, v ktorom vraj bolo vždy veľa ľudskosti - a dodnes má skvelý humor. „Želám pánovi prezidentovi všetko najlepšie, vážim si ho a možno nie je až taký ľavičiar ako ja, no na tom nezáleží: jeho krédo „myslím národne, cítim sociálne“ vystihuje myslenie mnohých Slovákov. A vždy bude. Pre mňa ostáva veľkou inšpiráciou. Živijó, pán prezident!“ končí Ľuboš Blaha svoj spomienkový status na dnešného oslávenca, exprezidenta Ivana Gašparoviča.

Babka Emila Horvátha porodila prezidenta Gašparoviča: Nezmysel? Veruže nie!
Herec Emil Horváth prezradil v relácii RTVS Zlaté časy rodinné tajomstvo, píše Pluska. Povedal, že jeho babka porodila bývalého prezidenta Ivana Gašparoviča! Ako je to možné? Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Timotej Dudka