Advokát Ivanovič: Suchoba sa priznal v kauzách Očistec a Mýtnik
27 | 03 | 2021 I tasr

Obvinený Michal S. sa priznal v kauzách Očistec a Mýtnik ku skutkom, ktoré sú mu kladené za vinu. V prípade kauzy Očistec ide o korupčný trestný čin, v kauze Mýtnik o trestný čin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.


TASR to uviedol právny zástupca Michala S. Miroslav Ivanovič.

"Čo sa týka kauzy Mýtnik, tam poskytol vyšetrovateľovi iný dejový sled okolností, ako ich vnímal on zo svojho pohľadu," spresnil obhajca. Dodal, že tieto okolnosti budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Výsluch sa uskutočnil v sobotu prostredníctvom telemostu. "Tým, že sa klient nenachádzal na policajnej stanici fyzicky, prebiehal prenos obrazu a zvuku prostredníctvom telemostu. Kolegyňa bola na úkone v Abú Zabí, na slovenskej ambasáde. My sme sa zúčastnili na úkone s ostatnými obhajcami na Slovensku," dodal Ivanovič.
Nevrátili mu doklady

Možný návrat Michala S. zo Spojených arabských emirátov (SAE) na Slovensko nevedel bližšie určiť. "Keďže mu ešte nevrátili cestovné doklady a prebieha tam extradičné konanie, táto otázka je otvorená. Ťažko predpokladať, ako sa klient rozhodne a aké budú následné kroky," podotkol.

Suchoba sa v telemoste z Dubaja polícii priznal ku kauze Očistec
Podnikateľ Michal Suchoba sa priznal pri sobotňajšom výsluchu ku kauze Očistec. Slovenská polícia vypočúva Suchobu cez telemost medzi Bratislavou a Dubajom, kde sa muž aktuálne nachádza. Tamojšia polícia zabavila Suchobovi cestovný pas, slovenská... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Podnikateľ Michal S. bol vo februári zadržaný v SAE na základe medzinárodného zatykača. "Po zadržaní cestovného pasu bol prepustený, lebo neporušil žiadne miestne zákony. Ďalší postup je preveriť, či ho je možné za skutok spáchaný na Slovensku stíhať aj v zahraničí. Konanie prebieha, je to komplikovanejší proces," dodal Ivanovič s tým, že nevie predpokladať závery tohto konania.
18 obvinených

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Očistec zadržala vlani viacerých policajných exfunkcionárov. Skupina okolo nitrianskeho podnikateľa a väzobne stíhaného Norberta B. mala pozostávať z 18 obvinených. Medzi obvinenými sú aj policajný exprezident Tibor G., exriaditeľ NAKA Peter H., ale aj bývalý špeciálny prokurátor Dušan K.

V rámci kauzy Mýtnik Špecializovaný trestný súd (ŠTS) poslal do väzby piatich obvinených. Konkrétne exšéfa finančnej správy Františka I., podnikateľa Jozefa B., jeho brata Petra B., Janu R. a tiež bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana G. Ich obvinenia sa podľa polície týkajú trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.

Exprezident Gašparovič bol vzdelanejší, rozhľadenejší a skúsenejší ako Čaputová, tvrdí Blaha
Dnes sa dožíva 80. rokov v poradí tretí slovenský prezident Ivan Gašparovič. Pri tejto príležitosti si na neho v statuse na sociálnej sieti spomenul aj podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik