Valášek: „Ja a nový šéf diplomacie? V žiadnom prípade, verím, že Korčok sa vráti!“
26 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vládna koalícia sa rozpadáva. Ministerské stoličky včera odpustili šéf rezortu školstva Branislav Gröhling aj diplomacie Ivan Korčok. Jeho miesto by v novej vláde mal vraj nastúpiť Tomáš Valášek, čo on ale, zatiaľ, vo svojom statuse odmieta.


Tomáš Valášek je diplomat a politik pôsobiaci v Národnej rade za stranu Za ľudí. Po demisii Ivana Korčoka ho vo vláde zastupuje minister financií Eduard Heger, no údajne sa vraj hovorí práve o Valášekovi ako novom ministrovi zahraničných vecí. Ten ale svoj záujem o tento post na sociálnej sieti popiera.

„Dostalo sa ku mne, že vraj budem ministrom zahraničných vecí v trojkoalícii OĽaNO-Za ľudí-Sme rodina. Chcem, aby bolo jasné: všetkým, či médiám či politikom, hovorím to isté. Slovensko potrebuje štvorkoalíciu a nepotrebuje nového ministra, lebo už jedného má,“ začína svoj status Valášek. „A hoci pred chvíľou podal demisiu, všetci to, myslím, vnímame ako gesto pre ukončenie vládnej krízy, nie ako znamenie nezáujmu o post. A ja osobne pevne verím, že sa Ivan Korčok aj so stranou SaS čoskoro vráti do rekonštruovanej vlády pod novým vedením,“ píše ďalej potenciálny nový šef diplomacie, ktorý na záver dopĺňa: „Keďže mi bolo vytknuté, že som explicitne nevylúčil možnosť pôsobenia v trojkoalícii: nebudem ministrom v trojkoalícii a logicky, samozrejme, ani v štvorkoalícii. Vďaka za dôveru tým, ktorí ma oslovili, ale sú dôležitejšie veci na svete ako to, či ja budem ministrom.“



Ľ. Blaha ministrovi Korčokovi: Ak nerezignujete, podpíšete úmrtný list slovenskej diplomacii
05 | 03 | 2021 | sefredaktor