NAKA pátra po Petrovi Koščovi, komplicovi Vladimíra Pčolinského
25 | 03 | 2021 I editor01hd
NAKA pátra po bratislavskom podnikateľovi Petrovi Košcovi, komplicovi exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Informuje o tom portál noviny.sk.

Podľa informácií TV JOJ Národná kriminálna agentúra pátra po bratislavskom podnikateľovi Petrovi Koščovi, ktorého v prostredí Slovenskej informačnej služby údajne prezývajú "Pán X". Podľa zdroja TV JOJ NAKA má v úmysle Košča obviniť z korupcie.

Košč je podnikateľ, ktorý sa okrem iného spomína aj v spise Gorila, utajenej monitorovacej akcie SIS, ktorá odpočúvala stretnutie politikov a finančníka Penty Jaroslava Haščáka v konšpiračnom byte na Vazovovej ulici v Bratislave.

Pčolinského obhajoba potvrdzuje, že je vo väzbe oprávnene
24 | 03 | 2021 | Aneta Leitmanová


Podľa informácií noviny.sk nie je vylúčené, že ak NAKA Košča nevypátra, je tu predpoklad, že sa podnikateľ o úmysle vyšetrovateľov zadržať ho dozvedel a utiekol. Nie je vylúčené, že by sa tak mohol zdržiavať napríklad vo východnej Afrike na ostrove Seychely, kde môže vlastniť rezidenciu a mať vytvorené zázemie.

Práve tam chcel v minulosti Košč svoju rozsiahlu nehnuteľnosť ponúkať na prenájom v turistickom ruchu. Košč sa mal na ostrovoch pokúšať získať aj status rezidenta, čo sa mu ale údajne nepodarilo. NAKA v prípade, že Košča nevypátra, zverejní po ňom pátranie pravdepodobne aj s výzvou o pomoc verejnosti.

Košč mal v minulosti úzke styky s riaditeľmi SIS Jozefom Magalom, Jánom Valkom aj Antonom Šafárikom. Jeho brat dlhodobo pôsobí ako riaditeľ personálnej sekcie SIS.

Košč mal spoločné "obchodné" aktivity s Vladimírom Pčolinským aj jeho námestníkom Borisom Beňom. Spoločne sa mali podieľať na vyberaní výpalného do IT firiem za poskytovanie takzvanej spravodajskej ochrany.

Anonym poslal Pčolinskému list, okrem neho sú v ňom aj iné známe osoby a ich prepojenia na rôzne kauzy
Pčolinský potvrdil, že našiel list o tom, že pripravujú jeho diskreditáciu. Pred svojim zadržaním objavil anonymný list. Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Ivan Brožík