Anonym poslal Pčolinskému list, okrem neho sú v ňom aj iné známe osoby a ich prepojenia na rôzne kauzy
24 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Pčolinský potvrdil, že našiel list o tom, že pripravujú jeho diskreditáciu. Pred svojim zadržaním objavil anonymný list.


"Bývalý šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský tvrdil, že pred svojim zadržaním objavil anonymný list o pripravovanej diskreditácii voči jeho osobe." Informáciu zverejnil web domov.sme.sk. Odvolal sa pri tom na portál aktuality.sk.


Obrovská hanba pre Slovensko! "Pčolinský predsa nie je albánsky mafián!" rozčuľuje sa expert
Od čias Ivana Lexu sa Slovenská informačná služba (SIS) s takouto hanbou nestretla. Jej riaditeľ Vladimír Pčolinský nevydržal vo funkcii ani rok. Pre prijímanie úplatku, ktorý putoval priamo do jeho vrecka. No otrasné sú aj okolnosti zatknutia šéfa... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Kto má mať strach?

"V liste boli podľa Vladimíra Pčolinského uvedené aj ďalšie mediálne známe osoby a ich prepojenia na rôzne kauzy."

Portál pripomína, že "bývalý šéf SIS čelí obvineniu, že za polovicu úplatku vo výške 40-tisíc eur zastavil odpočúvanie a rozpracovanie podnikateľa Zoroslava Kollára."

"Ako dôvody väzobného stíhania Vladimíra Pčolinského nakoniec súd skonštatoval obavy z marenia vyšetrovania a pokračovania v trestnej činnosti."
"Vhodná výpoveď"

„Pokiaľ ide o dôvody kolúznej väzby, sudca sa oprel o výpovede svedkov. Beňa totiž policajtom povedal, ako sa s ním Vladimír Pčolinský snažil dohodnúť na vhodnej výpovedi,” píše portál.

Sudca podľa portálu "akceptoval aj argument prokurátora, že obvinený vopred disponoval informáciou, že sa ním zaoberá polícia a iniciatívne zisťoval informácie ku skutočnostiam, ktoré môžu viesť k jeho trestnému stíhaniu."

„Pred zadržaním ho totiž malo strážiť viac ako 20 príslušníkov SIS. Ktosi sa zaujímal aj o policajného operatívca, ktorý ho deň pred zatknutím monitoroval,” dodal citovaný portál.

(Medzititulky red. HD.)

Pčolinský zrejme videl výpovede kajúcnikov Beňa a Makóa skôr, ako si poňho prišla NAKA
16 | 03 | 2021 | editor01hd