Matovič? Politik bez schopností vládnuť, zato však majster intríg a podrazov, tvrdí bloger Bránik
25 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kríza vo vládnej štvorici sa podľa investigatívneho blogera Radovana Bránika začala dovozom ruskej neregistrovanej vakcíny Sputnik V na Slovensko. Na sociálnej sieti však rozoberá aj fakty, ktoré sú spojené s líderkou strany Za ľudí.


Známy investigatívny bloger Radovan Bránik sa v statuse zameriava na Veroniku Remišovú práve preto, že to bola práve ona, ktorá „odpálila atómovú bombu“ vládnej krízy vyhlásením: „Ľudia, občania na Slovensku nie sú pokusní králici!“ Toto bol podľa Bránika kľúčový moment. Povestná posledná kvapka, ktorá rozpútala niekoľkotýždňové peklo. Na konci ktorého je vypnutý parlament, vláda zatiaľ bez šiestich ministrov. A tiež reťaz podrazov a zrád, akým niet páru.
Sulík so slušivou kudlou v chrbte

„Samotná Remišová - tá, ktorá stlačila červený gombík - to najprv zahrala na spoločný postup so SaS, aby neskôr odvolala, čo odvolala. A sľúbila, čo sľúbila. Obviniac najprv skutočných vinníkov získala spojenca v Sulíkovi, ktorý však vďaka nej už pár dní chodí po krajine so slušivou kudlou v chrbte. Ešte prednedávnom spojenca zrazu označila za rovnakého spoluvinníka krízy spolu s Matovičom. A odvtedy zúfalo hľadá spôsob ako nájsť v koaličnej zmluve legendárnu Bugárovu tretiu vetu bez toho, aby si to všimli poslanci z jej vlastného, rozpadom hroziaceho klubu,“ píše bloger
Bránik: Investícia vložená do Remišovej sa Matovičovi zrejme predsa len čoskoro vráti

Remišovú pre politiku podľa Bránika objavil Igor Matovič. „Politik bez schopností vládnuť, zato však majster intríg a podrazov. Vytušiac jej potenciál, investoval zo straníckych peňazí do jej výroby, čoby viditeľnej političky obrovské peniaze a hoci mu ju neskôr Kiska šlohol, investícia sa mu zrejme predsa len čoskoro vráti,“ myslí si Bránik o situácii, keď Remišová prešla od Matoviča ku Kiskovi. Rusom sa podľa neho Sputnik na Slovensko oplatilo poslať, aj keby ho hneď len darovali.

Radovan Bránik: Matovič by sa mal chytiť lopaty a ísť kopať hroby do Ruska spolu s Putinom
Bloger Radovan Bránik napísal nahnevaný komentár, v ktorom tvrdí, že po nákupe vakcíny Sputnik by sa mal Igor Matovič chytiť lopaty a ísť kopať hroby do Ruska. Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Aneta Leitmanová

Jaroslav Naď je „veľmajstrom“ zdvorilej komunikácie potrebnej pre šéfa diplomacie

„Nemyslím, že sa im ešte niekedy podarí taká spektakulárne úspešná vplyvová operácia, keď za naše prachy, selfie politikov a lietadlami NATO zvládli pomôcť rozbiť vládu, poslanecké kluby a vyvolať situáciu blízku predčasným voľbám. To všetko v krajine, ktorá bude v druhom kvartáli roka 2021 na chvoste v očkovaní vďaka kongeniálnej nákupnej stratégii ministerstva zdravotníctva, ktoré vakcíny určené nám milosrdne prenechalo nemeckým dôchodcom, zatiaľ čo naši budú nemilosrdne umierať,“ kritizuje Bránik skutočnosť, že Slovensko sa vzdalo troch miliónov vakcín.

„Dnes sme sa šokovaní dozvedeli, že Matovič v skutočnosti už v nedeľu odstúpil z postu predsedu vlády (via Peter Kremský) a aj to, že ešte neodstúpil (via ministerka Milanová). Hoci z jedného hnutia, predsa len ide o vyjadrenie dvoch odlišných osôb. Veronika Remišová si na navzájom si odporujúce vyhlásenia stačí úplne sama. Darmo, učila sa od majstra,“ konštatuje Bránik mysliac tým premiéra Matoviča.



„Vďaka principiálnemu postoju Tomáša Valáška sa miesta zastupujúceho ministra zahraničných vecí ujal Jaroslav Naď, veľmajster zdvorilej komunikácie, tak prepotrebnej v kresle šéfa diplomatov,“ píše v statuse bloger mysliac tým zrejme Naďove vyjadrenia o opiciach na adresu demonštrantov počas jesenných protestných pochodov v Bratislave.

Valášek podľa Bránika už po druhýkrát za ostatné týždne ukázal takmer neuveriteľné, a síce, že možno v slovenskej politike obetovať osobné ambície a nedať sa kúpiť pofidérnymi ponukami trafík, pretože ním chceli zaplátať dieru po Ivanovi Korčokovi a aspoň trochu zamaskovať Matovičovo fiasko. „Neúspešne, našťastie. Držte si klobúky a respirátory, kým vám ich nešlohnú. Ideme dolu zo stále strmšieho kopca,“ píše na záver svojho statusu Radovan Bránik.

Bránik: „Ľudia sú pre vás iba čísla!" Sú to príbehy do vyšinutých statusov politikov, čo zachraňujú svet
Bránik adresoval Naďovi tvrdé slová, nešetril ani Matoviča: „Ako s tým môžeš žiť, Jaro?“ Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič