Srbský prezident Vučič tvrdí, že na rozdiel od iných má s Putinom dobré vzťahy
24 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Srbský prezident Aleksandar Vučič zdôraznil, že jeho krajina bude aj naďalej spolupracovať s Ruskom. „Srbsko bude naďalej hájiť svoje záujmy a záujmy svojich obyvateľov," uviedol. Dodal, že má dobré vzťahy s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, informuje agentúra TASS.


„Sme malá krajina na to, aby sme sa miešali do vzťahov medzi superveľmocami,“ uviedol Vučič pre agentúru TASS. Odpovedal tak na žiadosť, aby okomentoval nedávne vyjadrenie amerického prezidenta Joe Bidena o Putinovi.

"Máme dobré vzťahy s USA, ale na rozdiel od väčšiny západných národov máme dobré vzťahy s Ruskom a s prezidentom Putinom. Na rozdiel od iných mi nie je trápne tvrdiť, že mám dobré vzťahy s prezidentom Putinom. Ale nemiešam sa do vzťahov medzi Ruskom a Amerikou. Som pre nich príliš malý," uviedol.

Srbský prezident zdôraznil, že jeho krajina bude aj naďalej spolupracovať s Ruskom. "Srbsko bude naďalej hájiť svoje záujmy a záujmy svojich obyvateľov. Myslím si, že moja odpoveď je viac ako jasná," dodal.

Bidenove vyhlásenie, že Putin je „vrah“, je skutočne neprijateľné, tvrdí Erdogan
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan skritizoval americkú hlavu štátu Joea Bidena za to, že označil ruského vodcu Vladimira Putina za „vraha“. Uviedol, že takéto vyhlásenia o hlave štátu „sa nehodí k prezidentovi“, informuje portál... Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Americký prezident Joe Biden v rozhovore pre ABC News uviedol, že ruské úrady budú musieť „zaplatiť cenu“ za ich údajné zasahovanie do volieb v USA. Biden navyše kladne odpovedal na otázku, či je podľa neho Putin vrah.

Neskôr americké ministerstvo zahraničia vyhlásilo, že Washington dúfa v konštruktívnu spoluprácu s Moskvou v oblastiach spoločného záujmu, ale neprekoná priepasť v bilaterálnych vzťahoch. Ruské ministerstvo zahraničia pozvalo ruského veľvyslanca v Spojených štátoch Anatolija Antonova na konzultácie o budúcnosti bilaterálnych vzťahov.

Taliban hrozí „reakciou“, ak USA do mája nestiahnu vojakov
Taliban varoval Bidenovu vládu, aby dodržala dohodu z Trumpovej éry a do 1. mája stiahla svoje jednotky z Afganistanu. V prípade porušenia dohody skupina varuje pred „odvetou“, informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Marek Molnár