Šátek: Slovensko by sa malo prestať zosmiešňovať a nevytvárať bizarnú funkciu pre neschopného politika
24 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Politici i novinári si už začínajú zvykať na myšlienku, že by premiér Igor Matovič mohol preskočiť zo svojho kresla do zatiaľ imaginárnej funkcie vicepremiéra vlády proti korupcii. Začíname stonásobné opakovanie hlúposti, aby sa to stalo na konci pravdou. Dokonca sa už rozbehli úvahy, že v tomto bol Matovič dobrý, tomuto rozumie, že má v boji proti korupcii výsledky, že toto by vedel riadiť." Citát Jozef Šátek.


"Takže, nikdy neriadil nič veľkého. Len svoju malú eseročku, keď sa niečo o tom mohol teoreticky naučiť. Tak to uzavrel plagiátorskou diplomovou prácou. Vo funkcii predsedu vlády svojou - nekompetentnosťou, nepodloženou predstavou o svojej veľkosti, ignorovaním ústavy, zákonov, odborníkov a vysokou schopnosťou vyvolávať spory a nepriateľstvá – dokázal za rekordný rok stratiť 82 percent svojej dôveryhodnosti. Píše v statuse na sociálnej sieti Jozef Šátek.

"Máme AG testovaním posadnutého premiéra, ...a mŕtvi pribúdajú" rozčuľuje sa Jozef Šátek
Po dobrovoľne povinnom testovaní sa za novú "atómovku" na koronavírus považuje všeobecne kontrola. Počnúc prezidentkou o nej hovoria takmer všetci, ktorí majú v procese boja s pandémiou nejakú funkciu. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


Reprofoto FB (@Jozef Šátek)

Vláda - rekordér

"Ním vedená vláda má najvyššiu nedôveryhodnosť (83%) v novodobých dejinách Slovenska." Dodáva autor statusu.
Chorá ambícia

"A tento človek Slovensko priviedol až na pokraj štátneho chaosu a krachu. Vláda je v permanentnej kríze, v ktorej už je jeden minister poverený riadením až troch ministerstiev. Zastavila sa činnosť parlamentu, čo je v demokratických pomeroch nepredstaviteľné. A tento človek chce byť vicepremiérom vlády. A pokračovať v riadení boja proti korupcii."
Hračka pre Matoviča

"Je to od začiatku nezmysel a treba jasne povedať, že je to vymyslená vládna funkcia. Má napomôcť Matovičovi odísť so cťou z premiérskej funkcie. Dať mu do rúk hračku, v jeho rukách určite nebezpečnú. Neviem si dobre spomenúť, aké veľké počiny v boji proti korupcii urobil. Či to bolo pouličné vykrikovanie s megafónom v ruke alebo oblepenie plotu Počiatkovej vily v Cannes? Toto malo byť to úspešné riadenie boja proti korupcii?" Pýta sa Šátek.

Bývalý vyšetrovateľ Šátek odkrýva "sivú eminenciu" OĽaNO. "Kde zanechal stopu, tam tráva nerastie"
"Lukáš Kyselica - super špičkový šéf tímu Gorila." Nazval svoj status na sociálnej sieti niekdajší popredný policajný vyšetrovateľ Jozef Šátek. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Ivan Brožík

Ďalšie otázky

"A z akých ústavných a zákonných noriem, by mala byť vytvorená jeho vládna kompetencia? A koho by chcel riadiť? Teda mal pod sebou a vydával im pokyny či príkazy a v rámci riadenia aj kontrolovať? Teda ministrov spravodlivosti, vnútra, sudcov, vyšetrovateľov, prokurátorov, Národný kontrolný úrad, Národný bezpečnostný úrad, Slovenskú informačnú službu? A čo urobíme s ich postavením nezávislých inštitúcií či verejných funkcií?"
Matovič a právo

"Pokiaľ niekto namietne, že veď bude vytvárať legislatívny rámec procesu boja proti korupcii, tak namietam, že Matovič právo neštudoval a tomuto nerozumie. Čo dokázal i pri vydávaní nezákonných rozhodnutí v boji proti pandémii. A pokiaľ by chcel niekto namietať, že by robil veľkého koordinátora medzi zainteresovanými orgánmi a inštitúciami, tak je treba len jemne pripomenúť, že koordinovanie činnosti členov vlády sme pod jeho vedením už zažili – a nikdy viac."
Neschopnosť je iba neschopnosť

"Neschopnosť je treba pomenovať ako neschopnosť a neschopný musí jednoducho odísť a bez návratu a bez barličky, čo je predsa začiatkom regenerácie, nadýchnutia sa celej našej spoločnosti, na ktoré už všetci tak dlho čakáme." končí svoju úvahu na sociálnej sieti Jozef Šátek.

(Medzititulky red. HD.)

Exšéf Úradu boja proti korupcii Šátek si pochvaľuje prácu alternatívnych médií pri kritike vlády
"Ak si niekto myslí, že naše kritické statusy na fb nemajú žiadny dopad na politiku vlády, tak sa určite mýli, pretože niektoré trafia priamo do čierneho. Ešte 13.1.2021 som skritizoval vládu SR, že rokovala o celoplošnom testovaní obyvateľov bez... Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Ivan Brožík