Dušan Jarjabek: "Som zhnusený. Táto vláda je trápna"
24 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

“Cirkus bude pokračovať,” celé politické dianie považuje Dušan Jarjabek za trápne.


"Vláda bude chvíľu pokračovať ďalej a potom klauni zasa prídu na to, že zabávať je jednoduchšie ako zaoberať sa pandémiou a zaoberať sa tým, čo Slovensko v tejto chvíli potrebuje. Klauni opäť prídu k nejakému rozhodnutiu, urobia zas nejaké predstavenie a cirkus bude pokračovať. Chvíľu." Povedal poslanec Smeru Dušan Jarjabek v rozhovore pre parlamentnelisty.sk
Bez šance

"Opäť príde nejaká situácia, kde bude treba niečo vyriešiť, na niečom sa dohodnúť, napríklad na peniazoch. A opäť sa spustí cirkus. Takto to bude pokračovať až dovtedy, kým sa úplne nerozpadnú."

"Je to už také trápne. Ak by sme mali túto vládu pomenovať nejakým prívlastkom, tak je to slovo trápne. Jeden, druhý, tretí, štvrtý – všetci sú trápni tým ako ťahajú ľudí za nos, predstierajú záujem o Slovensko."

Ferenčák: „Matovičova vláda vstúpi do učebníc dejepisu - ako vláda rozvratu štátu a politického chaosu“
„Vláda nepochopila nič. Nenašla konštruktívny spôsob komunikácie s primátormi a starostami. Nepochopila ich význam a potenciál. Možno aj toto vojde do dejín dejepisu, ako sila spoločnosti, keď vládna moc zlyhala,“ píše vo svojom facebookovom... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Robert Bačinský

Trápna premiéra

"Toto tu ešte nikdy nebolo a dúfam, že ani nikdy nebude. Opäť mi napadá to slovo – je to trápne."

"Ľudia v nemocniciach zomierajú na covid. Niektorí sa do tej nemocnice ani nedostanú. A nevieme presne koľkí podliehajú iným ochoreniam. Lebo všetko je podriadené pandémii, nehovoriac o ekonomickej situácii a sociálnej izolácii. Človek teraz asi naozaj neočakáva rozkoly medzi členmi vlády."
Zbytočné tragédie

"Celé je to nevhodné. Bohužiaľ, zomrelo 9 000 ľudí a niektorí úplne zbytočne. Teraz zo mňa hovorí aj tá skúsenosť, ktorú mám vždy keď sa pozriem v parlamente po ľavej strane, kde je prázdno a sedel tam Ľubo Petrák. Je to pre mňa neuveriteľný pocit zhnusenia. Som doslova a do písmena zhnusený. Nemám na to iný názor a iný pohľad. Toto si Slovensko nezaslúžilo."

Remišová vymenúva, čo všetko už vláda urobila. „Za rok od volieb sme spravili veľký kus cesty!“
Veronika Remišová považuje prvý rok vlády za krok zmeny k lepšiemu. „Spravím všetko preto, aby sme Slovensko vrátili späť ľuďom,“ napísala na sociálnu sieť vicepremiérka. Ako by ani nevnímala výsledky prieskumov verejnej mienky. Verejnosť už od... Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Petra Demková

Žiadne lieky

"My tu poznáme len testovanie a očkovanie, to je všetko, nič viac, žiadne doporučené lieky. Ľudia sa dozvedajú, ako sa majú liečiť podľa toho, či sa poznajú alebo nepoznajú s nejakým súkromným lekárom. Ten si to viac menej naštudoval zo zahraničnej tlače. Inak my nerobíme v tomto ohľade, nechcem povedať, že nič, lebo lekári makajú ako nikdy v živote, ale makajú preto, že sú lekári. A majú to v sebe, a nie preto, že je tu nejaká vláda."
Natíska sa paralela

"Celé je to tragédia. A nikto nech sa nevyhovára na nejaké zdravotníctvo, ktoré tu bolo také alebo onaké, to s tým už nemá nič spoločné. To, čo vláda urobila za jeden jediný rok, to sa nepodarilo nikomu, nechcem to prirovnávať k iným historickým etapám, ktoré mi napadajú a ktoré boli všeobecne odsúdené z hľadiska ľudskosti." Povedal poslanec Dušan Jarjabek portálu parlamentnelisty.sk.

(Medzititulky red. HD.)

Ak podá demisiu premiér, tak dáva demisiu celá vláda, vysvetľuje Radoslav Procházka
Mnohí si zreje pamätajú Radoslava Procházku ako neúspešného prezidentského kandidáta v roku 2014. Alebo aj ako predsedu strany Sieť, s ktorou s v roku 2016 dostal do parlamentu. Neúspešne kandidoval aj na sudcu Súdneho dvora Európskej únie.... Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik