Vyhrážky Matovičovcom nabrali na obrátkach. Už má zvýšenú ochranu celá Matovičova rodina
23 | 03 | 2021 I Petra Demková

Premiér sa už nejaký čas vozí v pancierovej limuzíne. Predtým pritom tvrdil, že on žiadnu ochranku nikdy potrebovať nebude. Dnes potrebuje ochranu zvýšenú a to nielen on, ale aj jeho manželka a aj deti. Napätie sa možno vystupňovalo po tom čo sa ukázalo, že Matovičovci si dali vyplatiť peniaze zo skrachovaného fondu. Ostatní odišli s dlhým nosom.


Tak by sa možno situácia dala pochopiť; pretože Pluska informuje, že limuzína s ochrankármi už jazdí aj za autom premiérovej manželky Pavlíny. Pluska informuje aj, že dôvodom sú nepríjemné listy, ktoré pani Matovičová dostáva.

Aký je však dôvod vyhrážok Pavlíne Matovičovej? Nestáva sa často, že by cieľom vyhrážok boli aj rodinní príslušníci politikov. Dôvodom by mohlo byť, že premiér zatiahol do svojej špiny svoju manželku. Ten sa v minulosti neštítil robiť daňové podvody na vrub svojej vlastnej mamy. A nezastavil sa pred takým konaním ani v prípade manželky.
ARCA

Svoje majetky prepísal premiér na manželku Pavlínu už dávno a bola to práve Pavlína ktorá takto nadobudnuté peniaze investovala do ARCA group. Tá prednedávnom vyhlásila v podstate bankrot. Na verejnosť však prenikli informácie, že Pavlína Matovičová nejakým zázrakom nielen, že získala tesne predtým svoju istinu, ale ešte aj výnos. Ostatní veritelia odišli s dlhým nosom. Za toto je na skupinu už podané aj trestné oznámenie. Už teraz dosť škaredý obraz o charaktere premiéra teraz naberá ešte obludnejšie obrysy.

„Pred domom Matovičovcov v Trnave jazdí každú hodinku policajná hliadka,“ informuje Pluska. Zdá sa, že ochrankári už od februára sprevádzajú na prechádzkach aj Matovičovu dcéru. Pluska informuje, že len čo dcérka vy­šla s kolobežkou spoza brány, pripojil sa k nej ochrankár. Manželka premiéra mala pridelenú ochranku už v lete. „Vyhrážky najsledovanejšej rodine krajiny boli vtedy také ostré, že si ju situácia vyžadovala... Trnavská podnikateľka, na ktorú pred vstupom do politiky Matovič prepísal majetky, dostávala nepríjemné listy,“ píše Pluska.

Dôvodom zvýšenej ochrany dnes môže byť aj skutočnosť, že v novembri sa pred domom Matovičovcov zišlo niekoľko stoviek ľudí, ktorí protestovali proti pandemickým opatreniam. V tejto súvislosti je zaujímavé, že sám Igor Matovič sa týždeň čo týždeň zúčastňoval protestov od oknami bývalého premiéra Fica a ten to bez akýchkoľvek sťažností trpel. A nepotreboval ani pancierové auto.

Ministerstvo vnútra, ktoré má ochranu ústavných činiteľov na starosti, situáciu nekomentovalo. V tejto súvislosti však zaujme fakt, na ktorý Pluska upozornila. Ochrankárov nafotili s rukami vo vreckách a s premiérom za svojimi chrbtami, čiže bez toho, aby ho vedeli vizuálne kontrolovať. Bezpečnostný expert Juraj Zábojník sa vyjadril: „Premiér nemá byť za chrbtom ochrankára. Je to zlé a amatérske. Keď tí chlapci zabúdajú na výcvik, nech pozerajú aspoň filmy,“ kritizoval správanie ochrankárov bývalý šéf Úradu pre ochranu ústavných činiteľov.

Záverom tri postrehy: ako mohla situácia u premiéra, voľakedy šaša, zájsť tak ďaleko, že je jeho celá rodina v reálnom ohrození? Ako môže takto flagrantne zlyhávať ochrana, ak ide skutočne o nebezpečenstvo? A ako je možné, že sme svedkami tak hrubého amaterizmu práve pod vedením rezortu nominantom Oľano, Romanom Mikulcom, blízkym spolupracovníkom premiéra?

Blaha: Slovensko je vďaka Matovičovej vláde jednou z najhorších krajín a oni riešia Ficove rúška
Robert Fico si na tlačovke vypočul otázku redaktorky TV Markíza, či už dostal pokutu za to, že 17. novembra nemal na proteste rúško. Nie, Robert Fico nemôže za vaše pokašľané životy," odkazuje na margo rúšok Ľuboš Blaha. Vo Švédku, či Nórsku... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Michal Filek