Fico: Kollárove rozhodnutie je dôkazom toho, že aj Národná rada SR je v rozklade
23 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Nielen vládna koalícia, ale aj inštitúcie štátu sú v totálnom rozklade. Prerušenie aktuálnej schôdze NR SR je toho dôkazom, tvrdí expremiér a líder Smeru-SD Robert Fico.


Ako píše Nový Čas, bývalý premiér Robert Fico nerozumie tomu, prečo sa do pléna predložili návrhy legislatívy, ktoré mali riešiť pandemickú situáciu a mali sa prebrať v zrýchlenom režime. Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) prerušil v úvode piateho dňa 25. schôdzu. Kollár prerušenie odôvodnil vládnou krízou. „Aby som cirkus z vlády nepresunul do parlamentu,“ poznamenal.

Na to zareagoval aj expremiér Fico."Toto dnešné rozhodnutie je potvrdením, že nielenže vládna koalícia, ale aj inštitúcie štátu ako vláda a NR SR sú v totálnom rozklade," deklaroval.

Kollár na týždeň prerušil schôdzu, odôvodnil to vládnou krízou
Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) prerušil v úvode piateho dňa 25. schôdzu. Pokračovať by mala o týždeň v utorok, teda 30. marca. Budúci týždeň by podľa jeho slov mali postupovať v zmysle schváleného... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | tasr



Koalícia a jej poslanci sú podľa Fica v takom vnútornom rozklade, že nie sú schopní sa stretnúť a dohodnúť, ako budú v pléne hlasovať. Šéf Smeru tiež poukázal na fakt, že keď treba prijať opatrenia obmedzujúce ľudské práva, použije sa argument pandémie a krízy. "Ale keď majú problém vo vládnej koalícii, zrazu tento argument nefunguje, nikoho to nezaujíma," uviedol bývalý predseda vlády.

Ten rovnako pripomenul, že minulý týždeň NR SR neschválila návrh Smeru na výzvu prezidentke Zuzane Čaputovej, Borisovi Kollárovi a premiérovi Igorovi Matovičovi, v ktorej sa dožadoval, aby všetci traja predstúpili pred občanov a informovali o aktuálnej situácii a plánovaných opatreniach. Kríza neustupuje, a tak sa rovnakej výzvy dožaduje opäť. "Musia dnes večer vystúpiť všetci traja, musia povedať, čo sa deje," vyhlásil Fico.

Kollár pripustil predčasné voľby,ak do konca budúceho týždňa nebude dohoda (AKTUALIZOVANÉ)
Ak sa predstavitelia koalície do konca budúceho týždňa nedohodnú, mali by sa postaviť pred ľudí a oznámiť, že budú predčasné voľby. Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | tasr