"Vieš aké je ťažké nemať Sulíka plné zuby?" opýtal sa podľa Pročka Matovič pred koaličnou radou
22 | 03 | 2021 I Diana Zaťková
V nedeľu večer premiér Igor Matovič pripustil, že za určitých podmienok by bol ochotný odstúpiť. Tlieskajú mu najmä vlastní. Poslanec za OĽANO Jozef Pročko porozprával, ako Matovičovi dohováral a on ho poslúchol, píše portál ereport.sk.

Podľa Pročka celá koaličná kríza vznikla kvôli vzťahu Igora Matoviča s Richardom Sulíkom. Sulíkovi vyčíta, že nevie predýchať Matovičov politický úspech a nevie premiéra rešpektovať. Uznal však, že na spor treba dvoch.

Už v minulosti sa bývalý zabávač zastrájal, že si pohovorí s oboma pánmi. Zrejme sa mu podarilo dohovoriť aspoň premiérovi: „Ja som aj Igorovi Matovičovi povedal, že jeho reakcie na Richarda Sulíka mali byť úplne iné. A nemal mu rovnako nakladať. Igor si to priznal, ale povedal mi vetu: Jozef, ale vieš, aké je to ťažké?"

"A ja hovorím, dobre Igor, ale keď ti niekto nadáva v súkromí, tak ty mu to nedaj hneď cez Facebook pocítiť, ale reaguj inak. Musím povedať, že Igor Matovič počúva. A uvedomil si veľa vecí. Jednou z nich je, že naozaj aj on niektoré veci zapríčinil. Ale mne povedal, prosím ťa, daj mi aj ty druhú šancu. Ja som povedal, jasné Igor, nemám s tým žiadny problém,“ rozhovoril sa vo svojom živom vstupe Pročko.

Matovič: Odídem z funkcie premiéra, ak odstúpia aj Sulík, Kolíková, Šeliga a Cigániková
21 | 03 | 2021 | editor01hd


Podľa jeho slov, v piatok mali Matovičovi na klube poslanci povedať, že má ich podporu a zároveň nechali na ňom, ako sa nakoniec rozhodne. V nedeľu večer tak premiér oznámil, že je pripravený odstúpiť. Podmienkou je, aby sa kresla vzdali Sulík, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) a šéfka zdravotníckeho výboru Jana Bittó-Cigániková (SaS).

Pročko zároveň uznal, že vzťahy medzi koaličnými stranami sú momentálne na bode mrazu. Tlačovku svojho straníckeho šéfa však považuje za „niečo výnimočné“.

SaS oceňuje ochotu I. Matoviča odstúpiť; má výhrady k podmienkam
Koaličná SaS oceňuje ochotu Igora Matoviča (OĽANO) odstúpiť z postu predsedu vlády. Ak by ale viedol niektorý rezort, ponuka šéfa SaS Richarda Sulíka na odchod z vlády by bola bezpredmetná. Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR