Padá ďalšia hlava! Demisiu podáva ďalší minister
22 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Podľa informácií portálu eReport podáva demisiu ďalší minister. Šéf rezortu školstva Branislav Gröhling. Zrejme je to reakcia na Sulíkove vyhlásenie, že ak s premiérom Igorom Matovičom nevyriešia koaličný spor, tak do stredy spolu so svojimi ministrami odídu z vládneho kabinetu.


O tom, že sa niečo na ministerstve školstva deje, nasvedčovala tlačová konferencia. Minister školstva sa na nej v podstate rozlúčil. „Všetci sme boli svedkami toho, ako vyzeral rok vlády a to spustilo určité reakcie. A to spustilo reakciu aj v mojej osobe a na mojej strane. Ja som veľmi rád za včerajší deň, že pán premiér pochopil, že kde je problém a pripustil svoj odchod,“ povedal dnes minister školstva.

Dodal, že ak by sa mala SaS vzdať jedného ministerstva, musela by sa otvoriť koaličná zmluva, čo by viedlo k ďalším týždňom rokovaní. A momentálne je najdôležitejšie už túto situáciu vyriešiť.

„Z našej strany bol stanovený ten termín v stredu. Ja vám môžem povedať za moju osobu, že ho určite dodržím, pokiaľ nenastanú nejakým spôsobom zmeny, ktoré budú pre nás akceptovateľné,“ povedal  Gröhling.

"Vieš aké je ťažké nemať Sulíka plné zuby?" opýtal sa podľa Pročka Matovič pred koaličnou radou
22 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Podľa informácií portálu eReport však k zmenám nedôjde a súčasný minister školstva je pripravený podať v stredu demisiu. V kuloároch sa hovorí, že medzi Matovičom a Gröhlingom išlo o dlhodobé spory.

„Gröhlingov plán bol otvárať školy po Veľkej noci. Ale v tejto situácii je otázne, či by mu to prešlo. Poslednou kvapkou bola asi nedeľná premiérova tlačovka,“ povedal zdroj z vlády.

Kamarátska rada opozičníka Blahu koalícii: Všetci sa spakujte a choďte kade ľahšie!
Krízu v koalícii mal vyriešiť, lenže vôbec nevyriešil, postoj premiéra k požiadavkám strán SaS a Za ľudí. Ba práve naopak, svojimi požiadavkami ju Igor Matovič ešte viac prehĺbil. K celej situácii sa na sociálnej sieti ešte raz vrátil aj poslanec... Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik