Kolíková ešte stále verí, že pod jej vedením sa budeme aj naďalej približovať k právnemu štátu
22 | 03 | 2021 I Petra Demková

Dnes, presne po roku od nástupu novej vlády, viacerí ministri bilancujú. Ministerka Kolíková je so svojím výkonom spokojná. Od začiatku sa vraj usilovala naplniť záväzok, ktorým je obnova dôvery v právny štát. Dnes, po roku a dvoch mŕtvych osobách vo väzbe, nedodržiavaní prezumpcie neviny a šliapaní po ľudských právach, aké tieto končiny sveta ešte nezažili, si ministerka svoj výkon pochvaľuje.  



Samochvála bez sebareflexie

Dnes, presne po roku od nástupu novej vlády, viacerí ministri bilancujú. A nešetria chválou. Aj ministerka Kolíková neskromne konštatuje, že je so svojím výkonom spokojná. Od začiatku sa vraj usilovala naplniť záväzok, ktorým je obnova dôvery v právny štát. Dnes, po roku, po dvoch mŕtvych vo väzbe a jedným pokusom o samovraždu, po nedodržiavaní prezumpcie neviny, aké nemá obdobu a šliapaní po ľudských právach, aké tieto končiny sveta ešte nezažili, si ministerka svoj výkon pochvaľuje. Dnes si ani slovom nespomenula na mŕtvych, za ktorých je zodpovedný jej rezort.
Pre justíciu vraj dôležitý rok

„Do funkcie ministerky som pred rokom nastupovala s jasnými cieľmi a silným programom s konkrétnymi opatreniami, ktoré naša strana Za ľudí presadzovala aj pred voľbami. Od začiatku som sa usilovala najmä naplniť náš záväzok v oblasti spravodlivosti, ktorým je obnova dôvery v právny štát a zabezpečenie, aby zákon a spravodlivosť platili pre každého rovnako,“ začína svoj príspevok na sociálnej sieti Mária Kolíková.

Remišová vymenúva, čo všetko už vláda urobila. „Za rok od volieb sme spravili veľký kus cesty!“
Veronika Remišová považuje prvý rok vlády za krok zmeny k lepšiemu. „Spravím všetko preto, aby sme Slovensko vrátili späť ľuďom,“ napísala na sociálnu sieť vicepremiérka. Ako by ani nevnímala výsledky prieskumov verejnej mienky. Verejnosť už od... Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Petra Demková


Podľa nej to bolo ťažké. „Bol to ťažký, ale pre justíciu dôležitý rok, počas ktorého sa nám podarilo presadiť mnoho významných opatrení pre dobrý chod a vyššiu dôveryhodnosť nášho súdnictva,“ nádeja sa Mária Kolíková.
Keď Kolíková "vníma"

„Roky, počas ktorých som sa venovala a venujem rezortu spravodlivosti, vývoj v justícii nebol priamočiary. Tento vývoj vždy prebiehal, dá sa povedať, na sínusoide. A tá sínusoida v justícii samozrejme vždy súvisela s politickým vývojom. Boli obdobia, ktoré priali reformám v justícii a boli obdobia, ktoré reformám v justícii nepriali,“ konštatuje ministerka. Naznačuje, že vníma odpor odbornej verejnosti voči svojim reformám. Konštatovanie, že absolútne zlyhala a jej návrhy reforiem sú doslova škandalózne, nečakajte.

„Veľmi si želám, aby sme naďalej išli do obdobia, ktoré bude priať reformám v justícii a ktoré bude priať právnemu štátu na Slovensku, lebo o to dnes v skutočnosti ide,“ konštatuje Mária Kolíková - ministerka, ktorá vojde do dejín ako tá, za ktorej vedenia rezortu spravodlivosti sa ľudské práva porušovali najviac v celej histórii Slovenska i Československa.

SaS dementuje, že k sebe lanári Kolíkovú: Dôrazne sa proti týmto klamstvám ohradzujeme
21 | 03 | 2021 | editor01hd