Taliansko by malo zvýšiť úsilie o lokalizáciu výroby v Rusku, aby dobehlo konkurenčné Nemecko
21 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Podľa Ernesta Ferlenghiho, viceprezidenta Generálnej konfederácie talianskeho priemyslu, by sa Rusko mohlo ľahko stať výrobným závodom Talianska. Najmä pre talianske spoločnosti, ktoré aktívne vyvážajú na euroázijské trhy aj mimo neho, informuje portál RT.


Úradník požaduje zásadný posun v spôsobe spolupráce od samotného obchodovania, smerom k priemyselnému partnerstvu. "Stále sme hlboko závislí do exportného modelu spolupráce, ale je potrebné prejsť na strategické priemyselné partnerstvo a aktívne ho rozvíjať. Inak na naše miesto nastúpia konkurenti z iných krajín," uviedol Ferlenghi v rozhovore pre agentúru TASS.

Lokalizácia talianskych výrobných zariadení v Rusku je podľa viceprezidenta najvyššou prioritou efektívnej spolupráce medzi oboma národmi. Zdôraznil, že ruské orgány na to vytvárajú vynikajúce podmienky zavedením daňových výhod a poskytnutím osobitných ekonomických zón pre zahraničné podniky.

Bidenove vyhlásenie, že Putin je „vrah“, je skutočne neprijateľné, tvrdí Erdogan
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan skritizoval americkú hlavu štátu Joea Bidena za to, že označil ruského vodcu Vladimira Putina za „vraha“. Uviedol, že takéto vyhlásenia o hlave štátu „sa nehodí k prezidentovi“, informuje portál... Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Marek Molnár


„Rusko má okrem vlastného trhu aj prístup do celej Euroázijskej hospodárskej únie, ktorá je domovom viac ako 200 miliónov ľudí. To je veľká výhoda a motivácia investovať,“ uviedol Ferlenghi.

Podľa neho musia talianske podniky čeliť rastúcej konkurencii Nemecka.

„Nemecko, ktoré už dávnejšie vsadilo na lokalizáciu výroby, v súčasnosti prevádzkuje v Rusku 4 000 podnikov, z ktorých polovica je lokalizovaná alebo sa podieľa na spoločných podnikoch,“ uviedol. Dodal, že Taliansko sa môže pochváliť iba asi 450 lokalizovanými firmami a 80 spoločnými podnikmi.

Vedci tvrdia, že vakcína od AstraZenecy môže v „zriedkavých“ prípadoch spôsobiť trombózu v mozgu
Nemeckí vedci zistili, že očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca by mohlo v „zriedkavých“ prípadoch nebezpečné. Mohlo by vyprodukovať také protilátky, ktoré by stimulovali tvorbu krvných zrazenín, informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Marek Molnár