Statočné celebrity, ktoré prekonali rakovinu
21 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Krutú diagnózu rakoviny si nechce vypočuť nikto. Nevyhli sa jej však ani niektoré známe tváre zo slovenského i českého šoubiznisu. Tieto celebrity sa len tak nenechali a rakovinu nakoniec porazili, píše portál Pluska.



Aneta Parišková (47)

Moderátorka spravodajstva TV JOJ Aneta Parišková šokovala správou o diagnostikovanej rakovine v máji 2020. Krutá diagnóza, ktorú si moderátorka musela vypočuť, je Non-Hodgkinov lymfóm. Ide o najrozšírenejší druh zhubného nádoru lymfatického systému.

V septembri už však na sociálnych sieťach dala najavo, že liečba prebieha dobre a svitá jej na lepšie časy. "Intenzívna chemoterapia sa pre mňa skončila, aj jej vedľajšie účinky sa podarilo zvládnuť," napísala statočne bojujúca Parišková.



FB (Prásk)

Herec Jiří Bartoška (73)

Charizmatický herec Jiří Bartoška bojoval s rovnakým druhom nádorového ochorenia ako zosnulý Andrej Hryc či Karel Gott.

K chorobe pristupoval pragmaticky, neprepadol strachu a beznádeji, snažil sa žiť, ako by sa nič nedialo. A v apríli 2015 dostal od lekárov skvelú správu - rakovina lymfatických uzlín je preč!

 

FB (Dámsky klub)

Moderátorka Adriana Kmotríková (50)

V rovnakom roku diagnostikovali 5,5 centimetrový nádor na mozgu ďalšej moderátorke spravodajstva Adriane Kmotríkovej. Rovnako ako Parišková, aj ona sa po prekonaní vrátila na televízne obrazovky. Potom však prišla ďalšia rana - rakovina krčka maternice.

„Rakovina sa ma za posledné tri roky dotkla už dvakrát. Najskôr to bola rakovina mozgu, potom krčka maternice. Aj v jednom, aj v druhom prípade to dopadlo nakoniec celkom dobre. Ak by sa však na to prišlo neskôr, aj jedna, aj druhá by mohla mať vážne následky na môj život. Teda ak by som tu ešte vôbec bola,“ upozornila pôvabná Kmotríková.

 
Herec Viktor Horján (45)

FB (Viktor Horjan)


Herca Viktora Horjána postihla rakovina prostaty v roku 2009. Rok pred tým nafotil akty pre kampaň NEBOJTESA, ktorá upozorňovala na problém rakoviny mužských semenníkov. To, že rok na to mu diagnostikovali rakovinu prostaty, znie ako nepriaznivá irónia osudu. S chorobou začal okamžite bojovať.

„Ide o to, čo má človek v hlave, všetko je o psychike. Ja som fungoval ďalej. Musel som podstúpiť zložitú diétu, ktorá pozostávala iba z niektorých druhov ovocia a vody a pokračoval som v pravidelnom cvičení. Bral som ambulantnú chemoterapiu v tabletkovej forme. Takmer dva mesiace som sa cítil fyzicky zle. Bol som slabý a často mi bolo na zvracanie,“ priznáva. Dnes je už Viktor na tom dobre. „Mal som rané štádium tejto choroby," uviedol.

 

FB (Rozhovory.sk)

Prozaička Oľga Feldeková (77)

Obľúbenej prozaičke diagnostikovali rakovinu prsníka v júni 2018. Hneď na to sa podrobila operácii a začala s liečbou - chemoterapia, ožarovanie a hormonálna liečba.

„Odstránili mi zhubný nádor, ale keďže bol agresívny a mohla by sa objaviť recidíva, preventívne chodím na chemoterapie,“ priznala Oľga a dodala: „Nechcem sa chváliť, že by som ich znášala hrdinsky. Keď mi je zle, tak sa zamknem, lebo nechcem nikoho obťažovať. Jediný, kto je láskavý a niekedy trpí viac než ja, je môj muž. Aj keď mi je dobre, stále sa ma pýta, či mi je dobre, ani vtedy mi neverí. Potom ma pošle po pivo,“ uviedla pre časom.

Parišková odvysielala noviny prvýkrát bez parochne! Pozrite sa, ako jej to pristalo (FOTO)
07 | 02 | 2021 | Timotej Dudka