Rozcítenie šéfa SaS: Polročného Sulíka kočíkovala poslankyňa Igora Matoviča
21 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Minister hospodárstva a líder SaS Richard Sulík v relácii TV JOJ otvorene diskutoval o sympatiách k premiérovi Igorovi Matovičovi a jeho hnutiu OĽaNO. Hovoril o koaličnej kríze či spojitosti s fašistami alebo vraždou novinára Jána Kuciaka.


V diskusnej relácii Na hrane šéf SaS Sulík priznal, že vzťahy s premiérom Matovičom nepokladá za tragické. “Dokonca sú tam aj nejaké obojstranné sympatie. Ale nemôže tým krajina trpieť,” pripustil. Následne v tejto téme pokračoval a priznal, že aj poslanci za OĽaNO mu nie sú cudzí a s mnohými z nich vychádza dobre.

Pri tejto príležitosti Sulík prezradil, že ako batoľa ho kočíkovala jedna z poslankýň Igora Matoviča. “Je tam Zitka Pleštinská, ktorá ma kočíkovala, keď som mal šesť mesiacov. Je tam Monika Kozelová, ktorá za nás kandidovala, Jožo Pročko,” pokračoval minister hospodárstva. Sulík sa vzdá pozície ministra v prípade, že premiér neohlási začiatkom týždňa demisiu.



Sulík ďalej prezradil aj to, na ktoré témy je obzvlášť háklivý. “Na spájanie s Marianom Kotlebom či vo všeobecnosti s fašistami veľmi citlivý som,” priznal. Po jeho ľavici sedel i ďalší hosť relácie poslanec NR SR Richard Raši. Ten totiž pred časom vyhlásil, že Sulík v roku 2010 diskutoval s lídrom ĽSNS Mariánom Kotlebom o vzniku novej vlády, čo minister hospodárstva poprel.

Raši následne zareagoval slovami, že mu to je ľúto a pandemické opatrenia mu neprekážali v tom, aby Sulíkovi podal ruku na znak zmiernenia.

“A tak isto aj na spájanie s vraždou Jána Kuciaka. Sú nejaké veci, ktoré mi idú naozaj pod kožu a beriem to naozaj osobne,” priznal šéf SaS. Zrejme reagoval na slová Igora Matoviča, ktoré zneli: „Zomrel novinár, lebo si niekto povedal, že euroval je dôležitejší."

Najpravdepodobnejší scenár pokračovania koalície podľa Borisa Kollára
Predseda NR SR Boris Kollár priznáva, že si vie predstaviť fungovanie štátu v trojkoalícii bez SaS, ktorej lídrom je minister hospodárstva Richard Sulík. Koaličnú krízu riešili predstavitelia štátu na Úrade vlády SR v piatok. Definitívny verdikt by... Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Timotej Dudka