Nápadný nárast úmrtí po očkovaní proti koronavírusu. Odborník Martin Adam analyzuje údaje
21 | 03 | 2021 I Ingrid Vrabcová

V Nemecku zomrelo v prvých mesiacoch roku 2021 viac ľudí s alebo na koronavírus ako za celý rok 2020. Vyplýva to z vyhodnotenia údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI). Údaje neukazujú, či prípady úmrtia súvisia s COVIDom-19 alebo s očkovaním, píše epochtimes.de.


Od začiatku očkovania na Vianoce 2020 v Nemecku úmrtí  pribúda. K tomuto záveru dospel programátor a odborník na big data Martin Adam na základe vyhodnotenia údajov súvisiacich s COVIDom-19, ktoré mal k dispozícii od Inštitútu Roberta Kocha (RKI).



Zahmlené dáta

Od začiatku pandémie COVID-19 zbiera Inštitút Roberta Kocha údaje o počte prípadov ochorenia na koronavírus a s tým súvisiacimi úmrtiami.  Malá časť z nich je zverejnená na informačnom paneli. O niečo podrobnejšie údaje obsahujú denné správy o situácii a týždenné mimoriadne reporty. Napríklad o testovacích kapacitách či obsadenosti lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti.


Vedci tvrdia, že vakcína od AstraZenecy môže v „zriedkavých“ prípadoch spôsobiť trombózu v mozgu
Nemeckí vedci zistili, že očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca by mohlo v „zriedkavých“ prípadoch nebezpečné. Mohlo by vyprodukovať také protilátky, ktoré by stimulovali tvorbu krvných zrazenín, informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Marek Molnár

Informačný panel, ako aj správy však obsahujú len veľmi zhutnené údaje. Ďalšie, oveľa detailnejšie, ponúka Inštitút Roberta Kocha prostredníctvom verejného rozhrania API. Na to, aby sme sa dostali k potrebným informáciám, sú potrebné určité základné znalosti programovania a vyhodnocovania údajov. Ako vysvetľuje Martin Adam, RKI pri každej aktualizácii prepíše aj údaje z predchádzajúceho dňa. Takže sledovanie jednotlivých prípadov úmrtí je takmer nemožné.


Najnovšie údaje vždy zahŕňajú informácie o tých, ktorí mali pozitívne testy na koronavírus alebo o úmrtiach nahlásených Inštitútu Roberta Kocha. Avšak informácie o tom, kedy sa robil test, kedy človek ochorel alebo kedy zomrel, sú zahmlené. V každej tabuľke sú označené iba nové prípady ochorenia na COVID-19, resp. úmrtia. Takže počet prípadov sa dá chronologicky vyčísliť až po celodennom načítaní údajov.



Od začiatku očkovania: Za dva mesiace až 10-krát viac úmrtí na koronavírus v porovnaní so začiatkom pandémie

Dánsko hlási dva prípady ťažkých problémov u zdravotníkov, zaočkovaných vakcínou do AstraZenecy
Dánsko hlási dva prípady ťažkých zdravotných problémov zdravotníkov, ktorí boli pred dobou menej ako dvomi týždňami zaočkovaní vakcínou od AstraZenecy. U jedného z nich sa objavili krvné zrazeniny, u druhého mozgové krvácanie. Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Po tom, čo Adam odčlenil údaje o úmrtiach, porovnal počet COVID obetí od 1. januára 2020 do 27. decembra 2020 s počtom úmrtí za obdobie od 28. decembra 2020 do 24. februára 2021 vrátane.


Podľa vlastných slov viac-menej náhodne zistil hromadenie úmrtí vo vekovej skupine nad 80 rokov, teda ľudí, ktorí boli zaočkovaní ako prví. Počet ľudí, ktorí zomreli v januári a februári 2021, bol takmer vo všetkých častiach Nemecka  minimálne taký ako za 12 mesiacov predtým. V 51 zo 412 okresov bola úmrtnosť štvornásobne vyššia. V 22 okresoch presiahla úmrtnosť šesť-, alebo dokonca až desaťkrát čísla za celý predchádzajúci rok.



O 24 834, resp. 575 percent úmrtí na koronavírus viac, ako sa očakávalo

Adamova analýza tiež ukazuje, že podľa údajov RKI zomrelo v Nemecku do 27. decembra 2020 na alebo s koronavírusom celkovo 19 399 ľudí. Naopak, medzi 28. decembrom 2020 a 24. februárom 2021 zomrelo 27 996 ľudí. Pozor, druhý údaj je iba za dva mesiace (!), nie za dvanásť.


Csáková sa testovať ani očkovať nedá. Mainstream aj umelci sa už do nej navážajú
Česká speváčka Ilona Csáková v minulosti ukázala triezvy pohľad na „pandémiu“. Napísala, že za všetkým stojí Bill Gates a že nedá testovať ani očkovať seba, ani svoje deti. Odpoveď mainstreamových médií na seba nenechala dlho čakať. Pridali sa aj... Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Petra Demková

Treba tiež poznamenať, že Adam nepreukazuje príčinnú súvislosť medzi začiatkom očkovania a nárastom počtu úmrtí. Jeho údaje ukazujú iba hromadenie hlásených úmrtí na koronavírus v súvislosti so začiatkom očkovania.


Podľa Adama zomrelo v priebehu roka 2020 v priemere každý deň 53,59 ľudí. Na základe druhého obdobia 59 dní by sa do 24. februára dalo očakávať 3 162 úmrtí, ale skutočný počet úmrtí je asi deväťkrát(!) vyšší, a to 24 834. Rast počtu úmrtí začal od naštartovania očkovania. Či a do akej miery očkovanie skutočne viedlo k nárastu úmrtí, sa dá pravdepodobne objasniť iba pitvami, konštatuje epochtimes.de.


Bukovský: "Respirátor FFP2 je symbol nezmyslu a psychického násilia!" Čo na nich kritizuje?
Na tému povinného nosenia respirátorov reagoval v najnovšom videu odborník na výživu Igor Bukovský. Tak, ako na väčšinu protipandemických opatrení, odlišný názor má aj na respirátory FFP2, píše Pluska. Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Timotej Dudka