Matovič v princípe povalil svoju vládu, keď otvoril koaličnú zmluvu
21 | 03 | 2021 I Imrich Kovačič

Po tom ako Igor Matovič zverejnil svoje požiadavky na povalenie vlastnej vlády, internet priam vybuchol v reakciách na jeho najnovšie obludnosti. Rozhodol sa zbaviť Sulíka, Kolíkovej a Šeligu, no a sám chce byť iba tieňovým premiérom.


Na jeho vyhlásenie medzi prvými zareagovala aj europoslankyňa Lucia Nicholsonová, ktorá na svojom Facebooku píše: "Inak, je naozaj pútavé, že IM (Igor Matovič, pozn. red.) nežiada odchod VR (Veroniky Remišovej, pozn. red.). Prečo asi?"

"Vidím to na generála Igora Matoviča na poste ministra vojny a spolu s VR budú podpredsedovať zrekonštruovanej vláde pod vedením Naďa. Alebo dá Mikulca za šéfa SIS a on bude generalovať policajtom a hasičom. To, čo mal byť koniec krízy, bude len začiatok novej." uzatvára Nicholsonová vo svojej reakcii.



Matovič si podľa nej vypýtal balík pochopiteľných, ale aj úplne absurdných odchodov za vlastný koniec vo funkcii premiéra. Svojimi požiadavkami Matovič de jure otvoril koaličnú zmluvu a tým aj nastavil moment pre povalenie vlastnej vlády.

V koaličnej zmluve sa vyslovene píše, ze SaS pripadajú tri ministerstvá – hospodárstva, školstva a zahraničných vecí. Znamená to teda, že by sa mala prepisovať aj koaličná dohoda, ak chce OĽaNO strane SaS jedno ministerstvo vziať.


Doteraz boli rezorty vo vláde rozdelené medzi OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí v pomere 8:3:3:2.

Matovič nepovedal, že odchádza. Oznámil, že ostáva. Kríza pokračuje až do šialeného konca!
21 | 03 | 2021 | Aneta Leitmanová