Exprezident Klaus vydal Manifest nespokojných občanov: Žiada návrat k občianskej slobode a právam
20 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Bývalý český prezident Václav Klaus je nespokojný so súčasnými pomermi v krajine. Prekážajú mu okrem iného obmedzenia kvôli epidémii. Vydal Manifest nespokojných občanov.


Klausovi chlapci volajú do boja. Bývalého prezidenta desí neschopnosť vlády. "Odmietame pokračovanie doterajšej ničivej vládnej politiky a požadujeme návrat k občianskej a ekonomickej slobode, ktorá je predpokladom normálneho života v krajine a jedinou zárukou jej prosperity," uviedol v manifeste bývalý prezident ČR Václav Klaus. Pozornosť mu venuje portál lidovky.cz.

"Je to zvrátená doba, kedy izolujeme zdravých a nie len nakazených", tvrdí Klaus
Bývalý český prezident Václav Klaus v rozhovore pre DVTV otvorene hovorí o svojom odmietavom postoji k obmedzeniam súvisiacim s pandémiou nového koronavírusu. Podľa neho boli povinné rúšak celý rok iba fikciou. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič

Manifest nespokojných

Text je označený ako vyhlásenie nespokojných občanov Českej republiky. Bývalý prezident a zakladateľ Občianskej demokratickej strany ho podľa svojho vyjadrenia sformuloval na základe veľkého množstva podnetov od ľudí.

Klaus pripomenul, že napriek všetkým opatreniam je ČR jednou z najpostihnutejších krajín na svete. Podľa neho to nebolo nevyhnutné. "Odmietame pokračovanie doterajšej ničivej vládnej politiky a požadujeme návrat k občianskej a ekonomickej slobode, ktorá je predpokladom normálneho života v krajine a jedinou zárukou jej prosperity," píše vo vyhlásení.

Václav Klaus: Báť sa covidu je zbabelé, rúška sú len neúčinná fikcia (VIDEO)
Hosťom relácie českej televízie DVTV bol bývalý český prezident Václav Klaus. Hlavnou témou diskusie bola pandémia koronavírusu a vládne nariadenia proti nej, ktoré Klaus mnohonásobne porušil a ktoré odmieta prijať. Rozhovor priniesol portál... Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

Klaus sa odmieta podriadiť

Václav Klaus v minulosti niekoľkokrát vystupoval na verejnosti bez rúška alebo inej ochrany tváre. Kvôli vlaňajšiemu októbrovému vystúpeniu bez rúška pred Obecným domom v Prahe dostal pokutu 10 tisíc korún. Proti rozhodnutiu podal odpor. Tento rok v januári sa zúčastnil protestu na Staromestskom námestí, kde bolo niekoľko tisíc ľudí. Okrem iného sa bez rúška fotografoval s ostatnými účastníkmi demonštrácie. Svoj odpor proti vládnym opatreniam v minulosti označil za formu občianskej neposlušnosti.

Klaus sa nedávno nakazil koronavírusom, na začiatku marca sa mu skončila povinná karanténa. Okrem vyšetrenia v Ústrednej vojenskej nemocnici sa liečil doma bežne dostupnými prostriedkami.

Úhlavný odporca vládnych nariadení Václav Klaus porazil koronavírus. Prezradil ako
Z ochorenia COVID-19 sa musel liečiť v minulých dňoch bývalý český prezident Václav Klaus (79). Podľa všetkého je už z najhoršieho vonku, informuje portál Aha!. Čítať ďalej
07 | 03 | 2021 | Timotej Dudka