Blaha: Podľa Sulíka "stačí" bezdomovcom pokuta 20 -30 eur a ak nemajú, treba im to stiahnuť z dávok
20 | 03 | 2021 I Ivan Brožík
"V normálnej civilizovanej krajine by Richard Sulík po svojich sociopatických vyjadreniach o bezdomovcoch rovno odstúpil. Vo Švédsku by ho ani nepozdravili susedia, v Nórsku by ho rovno opľuli na ulici," napísal Ľuboš Blaha.

"Richard Sulík vyhlásil, že bezdomovci by mali dostávať 20 - 30 eurové pokuty za to, že nie sú počas zákazu vychádzania doma. Hej, hej, logika - bezdomovci nemajú domov, čiže Hlava XXII," rozhorčuje sa v najnovšom statuse na sociálnej sieti Ľuboš Blaha.

Blaha: Ľudia tu umierajú a chradnú! Prichádzajú o všetko a vy na to úplne kašlete! (VIDEO)
Ľuboš Blaha je známym kritikom vlády. V zostrihu videa z jeho vystúpenia v parlamente, ktoré umiestnil na sociálnej sieti, jej to vykričal na plné ústa. Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Reprofoto status FB (@Ľuboš Blaha)

Stiahnuť z dávky

"Ale Sulík má riešenie - také, ako by vymyslel každý vekslák so zlatou reťazou na krku a s miliónmi na účte, ktoré získal za svoje šmeliny. Sulík si v TV JOJ arogantne odfrkol, vraj bezdomovci nech idú do nocľahární a že im treba siahnuť na dávku v hmotnej núdzi," pokračuje poslanec.

Iba na pripomenutie

"Len pripomínam, že dávka v hmotnej núdzi je 67,80 EUR a poberá ju len malá časť bezdomovcov. Nocľaháreň v Bratislave vás vyjde zhruba na 30 eur mesačne, a to ste ešte nejedli, nemáte lieky, oblečenie, ani nič. Nehovoriac o tom, že na Slovensku zďaleka nie je dosť nocľahární pre všetkých bezdomovcov, takže kým Sulík nevyrieši tento problém, tak je už len z hľadiska elementárnej logiky čistý cynizmus, ak posiela bezdomovcov prenocovať niekam, kde pre nich niet miesta."

Ľuboš Blaha: "Na čele Slovenska nestoja štátnici, ale sedláci. Matovič, Sulík, Kollár, Remišová...“
19 | 03 | 2021 | Robert Bačinský

Chce to myslieť

"Ak chce Sulík za porušenie zákazu vychádzania trestať bezdomovca strhávaním 30-eurových pokút z dávky, tak toho životom ubitého človiečika na trikrát oberiete o všetko. Aj o tie posledné omrvinky, ktoré dostane od štátu. Gratulujem, pán Sulík, ste úplný sekáč. Kopať do tých najslabších. Fakt hrdinstvo. Matku Terezu by ste dojal k slzám - vy humanista!" píše rozhorčene Blaha.
Honosnosť našich majetných

"Pamätám si, keď som bol v Nórsku. Rozprávali mi o tom, že aj oni majú milionárov, ale tých neuvidíte jazdiť v Porsche a nechodia s reťazami na krku. Jazdia električkou, lebo by nimi ľudia opovrhovali, keby sa vystatovali svojím majetkom. U nás je to presne naopak. Rôzni kšeftári a milionári ako Sulík sa pýšia svojou sociopatiou, chcú trestať bezdomovcov a popritom sa predvádzajú tým, že lietajú súkromnými lietadlami na molekulárnu kuchyňu do Salzburgu. Ako kedysi Sulík," dodáva poslanec Smeru.
A zas teplé rožky

"A najväčší problém takýchto Sulíkov je to, že si nemôžu na Veľkú noc kúpiť teplý rožok - im sú totálne ukradnutí ľudia, ktorí nemali v živote toľko šťastia, čo oni. Pracujúci ľudia, čo musia od rána do večera drieť. Ľudia, čo žijú z výplaty do výplaty. Či tí najzraniteľnejší - ľudia bez domova. Pre Sulíka platí - nemáš, nie si."

Blaha: Po tejto vláde zostávajú zničené rodiny bez živobytia, ľudia chradnú a umierajú
Hádky v koalícii a pomalý rozpad vlády doslova tešia opozíciu. Radosť z toho má aj poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha, ktorý sa tým netají v statuse na sociálnej sieti. V statuse však niektorým odchádzajúcim ministrom aj poriadne... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Smutné osudy

"Poznám bezdomovcov, ktorí kedysi učili na školách. Múdri a vzdelaní ľudia. Dostali sa do rôznych pascí chudoby a osobných tragédií. Potrebujú našu pomoc a nie sulíkovskú aroganciu. Prosím, ostaňme ľuďmi. Pokutovanie bezdomovcov považujem za vrchol cynizmu a opakujem: Sulík by sa mal po svojich nechutných výrokoch pratať zo slovenskej politiky. Toto už ani nie je neoliberalizmus, toto je sadizmus."
Žiadosť o ospravedlnenie

Na záver statusu Ľuboš Blaha žiada Richarda Sulíka o nasledovné: "Pán Sulík, neberte to ako nejaký politický útok. Čisto ľudsky - toto ste fakt prešvihli. Ospravedlňte sa ľuďom za váš cynizmus alebo fakt vypadnite z politiky - tá vaša bezohľadnosť je už cez všetky čiary. Slovensko nie je Bronx. Spamätajte sa."

Blaha: V Slovenskom Matrixe sa rúca program, už nedokáže umlčať zdravý rozum
Revolúciou na slovenský spôsob je v týchto dňoch hovoriť či písať pravdu. Manipulácia zlyháva v priamom prenose. To odkazuje parafrázovaný obsah najnovšieho statusu Ľuboša Blahu. Čítať ďalej
16 | 03 | 2021