Séria zlyhaní karantény a očkovania v Izraeli (Vladimír Prochvatilov)
19 | 03 | 2021 I Iveta Machová

Komentár  Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry)


„Stali ste sa spoluvinníkom najväčšieho podvodu v histórii ...“


Najpopulárnejší izraelský internetový portál Ynet , ktorý je online vydaním novín „Yediot Ahronot“,  publikoval  článok „Kronika neúspechu: tretia karanténa v porovnaní s predchádzajúcimi“, v ktorom podáva neutešenú štatistiku tretej karantény koronavírusu zavedenej Izraelskou vládou 27. decembra 2020 ...

Dňa 8. januára bola karanténa tvrdá a miera výskytu COVID-19  nielenže neklesla, ale aj výrazne vzrástla. „Mesiac a pol po zavedení tretej karantény sú údaje o koronavíruse oveľa horšie ako na začiatku,“ píšu noviny .

Na konci decembra 2020, keď sa začal proces zavádzania obmedzení, bola miera pozitívnych testov na koronavírus 4,9%, počet kriticky chorých pacientov 949 a počet nových prípadov zistených za deň 4010. Údaje k 8. januáru  2021: podiel pozitívnych výsledkov bol 6,6%, ťažko chorých - 949, zistených infekcií za deň - 7644. „Každá nová karanténa v Izraeli je menej efektívna ako predchádzajúca ,“  píšu rusko- jazyčné  „Vesti“, keď komentujú túto štatistiku.

Masové očkovanie v Izraeli sa  začalo  20. decembra 2020, načo sa zvýšila miera infekcie vírusom COVID-19  . Ak 20. decembra 2020 bol celkový počet ľudí infikovaných koronavírusom menej ako 375-tisíc, potom 11. februára 2021 počet infikovaných prekročil 709-tisíc.

Vážny problém v Izraeli. Po očkovaní vakcínami Pfizer a Moderna tam zomierajú ľudia
Izrael je v očkovaní proti Covidu-19 najrýchlejšou krajinou na svete. Prvou dávkou vakcíny zaočkovali takmer päť miliónov obyvateľov, obe dávky dostali už takmer tri milióny. Teraz však narazili na vážny problém. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Podľa údajov ku dňu 7. februára, dostalo prvú dávku vakcíny 3  426 810 Izraelčanov (37,19% z celkového počtu občanov krajiny) a obe dávky dostalo 2 016 351 občanov (21,88%). Najvyššia miera očkovania je vo vekovej skupine od 70 do 79 rokov, najnižšia medzi ortodoxnými Židmi, arabskými občanmi Izraela a rusky hovoriacimi Izraelčanmi. Iba 24% rusky hovoriacich osôb bolo očkovaných proti koronavírusu a 49% neočkovaných osôb sa očkovať  vôbec nechystá .

Generálny riaditeľ nemocnice, „Clalit“, profesor Ehud Davidson v rozhovore pre Ynet,  uviedol , že nízke percento zaočkovaných sa pozorovalo aj u mladých ľudí, tehotných žien a mladých matiek, medzi ležiacimi pacientmi a pedagógmi.
Prázdna očkovacia stanica

Americký konzervatívny zdroj  The Unz Review  poznamenáva: „Celkový počet zaočkovaných Izraelčanov a tých, ktorí sa predtým zotavili z COVIDu, mali poskytnúť Izraelu pomerne silnú kolektívnu imunitu, dostatočnú na porazenie vírusu ... ale fakty naznačujú opak. Šírenie koronavírusu v Izraeli je rýchlejšie ako kdekoľvek inde“.  Publikácia upozorňuje na „alarmujúcu koreláciu medzi masovým očkovaním a nárastom chorôb; ukázalo sa, že čím viac očkujete, tým  viac chorých ľudí je.

Dánsko a Rakúsko stratili s Bruselom trpezlivosť - dohodli sa s Izraelom na spoločnej výrobe vakcín
05 | 03 | 2021 | sefredaktor


Ako keby sa vysmievali kampani izraelskej vlády, jednou z mála oblastí, kde je výskyt minimálny, je Rahat, palestínska beduínska obec, kde sa očkovanie ignoruje.

„Nie sme stádo oviec.“ Nápis pri vchode do nemocnice Maccabi

„Vesti“  sa pokúsili  nájsť príčinu narastania výskytu ochorenia na COVID-19 po začiatku očkovania a dospeli k záveru, že dôvod je v ňom:  „Existujú podozrenia, že v testovacích centrách na koronavírus sa vyskytuje značný počet infekcií. Práve tam sa nositelia vírusu  najčastejšie stretajú so zdravými občanmi.“

Dňa 4. februára vládny konzultant pre koronavírusy, vedúci expertnej skupiny „Magen Izael“, profesor Ran Balitzer, otvorene priznal, že už neverí v „zázrak karantény“.
V krajine  čoraz viac  odmietajú karantény aj očkovanie.

Priaznivci izraelského rabína Amnona Jicchaka umiestnili na vývesky v meste Netanyi plagáty, ktoré popierajú epidémiu a potrebu očkovania.

Skupina „Občianska iniciatíva 2020“, vedená aktivistom Ilianom Marshakom, nazýva šéfa Služby verejného zdravotníctva ministerstva zdravotníctva Sharona Elroy-Pricea  „distribútorom koronavírusu“. Jedna z aktivistiek skupiny povedala pre korešpondenta Ynetu: „Ste spoluvinníkom najväčšieho podvodu v histórii ...“

Desivá informácia: Vakcína od Pfizeru zabila v Izraeli viac starších ľudí ako Covid!
V súčasnosti sa vedie doslova boj o vakcíny, ktoré majú byť najväčším tromfom proti koronavírusu. Vedec Miroslav Štec ale podľa štúdie z Izraela vo svojom statuse tvrdí, že vakcína od spoločnosti Pfizer je pre starších ľudí doslova... Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Antivakcinačné grafity sa šíria všade. Napríklad v meste Tiberias napísali neznáme osoby čiernou farbou na steny očkovacej stanice nemocnice Maccabi: „Očkovanie zabíja.“ Podobné nápisy („Očkovanie je likvidačné“, „Nie sme stádo oviec“) sa objavili v januári 2021 v blízkosti očkovacích centier v iných izraelských mestách.

Obrovskú popularitu zíslala  filmová prednášku „Riziko očkovania“, newyorského pediatra Lawrenca Palevského. Renomovaný americký lekár hovorí o možných dlhodobých účinkoch vakcín Pfizer  a Moderna mRNA .

Všeobecne miera zaočkovanosti v krajine prudko poklesla. Vedúci očkovacej stanice v nemocnici „Clalit“ Kalanit Kai v rozhovore pre Ynet uviedol, že donedávna bolo zaočkovaných 100 000 až 120 000 ľudí denne, teraz počet klesol o polovicu:  ľudia sa viac boja očkovania ako koronavírusu .

Nadav Eyal, publicista v  novinách  „Jedioth Ahronoth“ poznamenáva , že "dôvera v karanténu bola úplne narušená, ľudia sú unavení z obmedzení“ . " Prominentný izraelský hudobník a blogger Gilad Atzmon  poukazuje na to, že vláda stratila dôveru Izraelčanov a kritizuje  "beznádej a duplicitný charakter izraelskej stratégie voči COVIDu . "

Izrael zaočkoval štyri milióny obyvateľov, 2,5 milióna už dostalo druhú dávku
16 | 02 | 2021 | sefredaktor


Atzmon odkazuje na prieskumy verejnej mienky, podľa ktorých „50% Izraelčanov neverí očkovaniu alebo v potrebu očkovania. Izraelské očkovacie centrá sú v súčasnosti prázdne, a to aj napriek tlaku vlády a obcí na občanov s cieľom ich „ochrany“. Mnoho Izraelčanov sa domnieva, že národná očkovacia kampaň slúži politickým cieľom predsedu vlády Netanjahua . ““

Noviny „Vesti“  pochybujú  o primeranosti vládnej politiky voči koronavírusu a upozorňujú, že „vďaka koronavírusu, ktorého prepuknutie sa zázračne vyskytlo“, keď sa predseda vlády musel postaviť pred súd pre obvinenie z korupcie, „sa vyhol tejto zdanlivo neúprosnej hrozbe„...

Vláda utajnila zápisnice zo zasadnutí ústredia koronavírusového štábu po dobu 30 rokov. „Pravda o tom, ako sa rozhodovalo o epidémii, zostane neprístupná nielen pre súčasnú, ale aj pre budúcu generáciu Izraelčanov. Najskôr každý, kto to uvidel, zomrie alebo beznádejne zostarne a až potom bude možné zistiť, kto to urobil .“

V neposlednom rade pre Izraelčanov sú známe negatívne dôsledky očkovania americkou vakcínou Pfizer .  Podľa  The Jerusalem Post : počas očkovania 7039 ľudí hlásilo vedľajšie účinky po užití prvej dávky, 4469 po užití druhej dávky. Bolesť v mieste vpichu: 3495 ľudí po prvej dávke, 1035 ľudí po druhej dávke. Celková únava a podobné príznaky: 2990 po prvej dávke, 3230 po druhej dávke. Neurologické príznaky: 302 po prvej dávke, 119 po druhej dávke. Alergie a anafylaktický šok: 177 po prvej dávke, 57 po druhej dávke. Väčšinu vedľajších účinkov očkovania majú ľudia vo veku od 20 do 60 rokov.

The Jerusalem Post zdôrazňuje, že "po vakcinácii, ľudia s chorobami budú s väčšou pravdepodobnosťou potrebovať lekárske ošetrenie alebo hospitalizáciu."

Izraelská vláda údajne porušila norimberský kódex - urobila zo svojich občanov pokusných králikov
Haagsky tribunál prijal minulý týždeň sťažnosť pre porušenie norimberského kódexu izraelskou vládou. Teraz sa čaká na rozhodnutie, informuje portál reddit.com. Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Diana Zaťková