Mizogýnia (nepriateľstvo voči ženám) bude v Británii stíhaná ako trestný čin z nenávisti
19 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Vláda Borisa Johnsona potvrdila, že polícia začne zaznamenávať nové trestné činy. Všetky činy, ktoré budú motivované mizogýniou, bude klasifikovať ako zločiny z nenávisti. Je to zjavný dôsledok únosu a vraždy Sarah Everardovej, ktorá otriasla celou Britániou, informuje portál Breitbart.


Ministerka vnútra barónka Williamsová z Traffordu v Snemovni lordov povedala, že od jesene 2021 „požiadame policajné sily, aby zaznamenali a identifikovali všetky trestné činy násilia páchaného na osobe vrátane prenasledovania a obťažovania a sexuálnych trestných činov, ktoré obeť vníma ako motivované nepriateľstvom založeným na jej pohlaví". 

Premiér Johnson, ktorý sám seba označuje za feministku, podľa svojej novej tlačovej tajomníčky Allegry Strattonovej, uviedol pre Dolnú snemovňu, že „sa musíme zaoberať zásadnou otázkou neformálneho každodenného sexizmu a apatie, ktorá nerieši obavy žien".

Nemci sa chodia dať zaočkovať Sputnikom V až do Moskvy. V Nemecku sa totiž očkuje slimačím tempom
Zatiaľ čo milióny Nemcov stále čakajú na očkovanie, 43-ročný Nemec Stefan Heilemann odletel do Moskvy a nechal sa zaočkovať ruskou vakcínou Sputnik V. V Rusku sa očkuje na štátnych aj súkromných klinikách vo veľkých mestách. Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Všetci však tento krok neprivítali s nadšením. Napríklad Nigel Farage poznamenal: „Áno, ďalší zločin z nenávisti, tentoraz misogýnia. Ozbrojené trestné činy budú na vzostupe, ale my budeme riešiť žarty zo svokry."

Praktický účinok nových zákonov je skutočne otázny, pretože súčasné zákony proti skutočnému obťažovaniu a dokonca ani proti sexuálnym trestným činom nie sú britskými sudcami vymáhané nijako dôsledne.

Správa odhalila 314 obetí pohlavného zneužívania v kolínskej diecéze
Na vyše 200 obvinených a 314 obetí pohlavného zneužívania maloletých osôb v diecéze v nemeckom meste Kolín nad Rýnom, ku ktorým došlo v rokoch 1975-2018, poukázala 800-stranová správa, ktorú vo štvrtok na tlačovej konferencii predstavili právnici... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | tasr