Kryje niekoho polícia v prípade smrti učiteľky Violy v prístave? Svedok chcel vypovedať, polícia ho ignorovala!
19 | 03 | 2021 I Petra Demková

Napriek tomu, že polícia vylúčila cudzie zavinenie v prípade úmrtia učiteľky angličtiny Violy v bratislavskom prístave, z komentárov na internete je zrejmé, že verejnosť oficiálnej verzii o tragédii neverí. A najnovšia informácia rozhodne pochybnosti nevyvracia. Prihlásil sa totiž očitý svedok. Sťažuje sa, že ho polícia vôbec nevypočula! Informácie priniesol Denník SME a Topky.


Vyšetrovanie smrti Violy Macákovej vylúčilo vraždu
25 | 02 | 2021 | sefredaktor


Lektorku angličtiny Violu Macákovú našli v novembri 2019 v bratislavskom prístave. Bola ťažko zranená a podchladená. Keď na miesto dorazili záchranári, bolo už neskoro. Mladá žena zomrela po prevoze do nemocnice.
Bez cudzieho zavinenia

Vyšetrovatelia po vyše roku dospeli k záveru, že pod jej smrť sa nepodpísala cudzia osoba. Od začiatku má však verejnosť pochybnosti. Polícia totiž o prípade informovala až niekoľko dní po tom, čo sa tragédia stala. Verejnosti prinášala veľmi málo informácií. Druhým problémom bolo, že vyšetrovanie trvalo príliš dlho. Z prostredia polície presakovali počas dlhých mesiacov informácie, že niektoré úkony sa robili s veľkým oneskorením a pomaly. Aj samotné miesto činu prehľadávala polícia až niekoľko dní po nájdení tela.

Verejnosť nedokázala pochopiť, prečo polícia nič nevie, keď celé centrum mesta, aj okolie prístavu, je pod kamerami. Po roku prišla polícia s prekvapivým záverom. Nepotvrdilo sa, že Viola bola obeťou znásilnenia. Dokonca sa nepotvrdilo vôbec, že by jej smrť spôsobila iná osoba.

Bola mladá učiteľka Viola zavraždená a znásilnená? Všetko mohlo byť inak
Pred rokom otriasla Slovenskom správa o brutálnom úmrtí mladej a talentovanej Violy Macákovej (†34). Objavili sa informácie, že bola surovo zavraždená, znásilnená a dokonca aj umučená. To prinieslo veľa emócií i vlnu strachu. Zdá sa však, že v... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Natália Sollárová


Denník Sme však pred niekoľkými dňami priniesol informáciu, ktorú prinášajú teraz aj Topky. Ešte predtým, ako polícia definitívne ukončila vyšetrovanie Violinho prípadu, sa podľa denníka SME ozval možný svedok, ktorý bol v čase zmiznutia Violy v blízkosti miesta činu. Ten políciu žiadal o vypočutie. Doteraz však vypočutý nebol. Podľa denníka SME pochádza svedok z akademického prostredia a 19. februára poslal prokuratúre e-mail, v ktorom uviedol, že v médiách zachytil informácie o blížiacom sa konci vyšetrovania smrti Violy Macákovej. Uviedol, že v tejto veci ešte začiatkom minulého roka kontaktoval vyšetrovateľov, ako prípadný svedok. Podotkol tiež, že z komunikácie s políciou vtedy nemal dobrý pocit.

Polícia ho však na výsluch nikdy nepozvala. V e-maili adresovanom prokuratúre opísal, ako si po Macákovej smrti spätne kontroloval svoju aktivitu podľa záznamov Google Maps. Zistil, že v deň jej zmiznutia, 10. novembra 2019, bol medzi 22.51 a 23.51 hod. pri vstupe do priestoru prístavu od mosta Apollo. Zbadal mladého muža, ktorý sa tam potuloval. Podľa neho bol buď opitý, alebo nafetovaný. V priestoroch prístavu postrehol aj agresívnu a náhle prerušenú jazdu auta. „Rozoznal som rýchle zastavenie a po chvíli buchnutie dverí,“ cituje denník svedka.

Svedok však nikdy oficiálne vypočutý nebol a vyšetrovanie bolo uzavreté. S akým výsledkom – to už verejnosť vie.

Snažila sa uniknúť sekte, píše bulvár o vražde Violy. Kresťanský spolok hovorí o dezinformáciách
Niekoľko dní po vražde Violy Macákovej prišli bulvárne média so špekuláciami, že skutok môže súvisieť s jej členstvom v Apoštolskej cirkvi. Hoci to priamo nenapísali, atmosféra článkov tento dojem navodzovala. Organizácia sa bráni a vo svojom... Čítať ďalej
29 | 11 | 2019 | Attila Molnár