Slovenská polícia i NAKA v karanténe: Kollár z akcie Víchrica sa vo väzbe nakazil koronavírusom
18 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Podnikateľ Zoroslav Kollár, zatknutý v rámci akcie Víchrica, sa vo väzbe nakazil ochorením COVID-19, informuje Plus 7 dní. 


V slovenských väzniciach a ústavoch na výkon trestu taktiež prevláda smrteľný korovarírus. V nich sa vírus šíri ešte ľahšie, nakoľko ide o uzavreté priestory. Len nedávno zomrel v kolúznej väzbe advokát Ľubomír Krivočenko. Nevedeli pre neho zohnať pľúcny ventilator, a tak ochoreniu podľahol.

Najnovšie sa vo väzbe nakazil aj boháč Zoroslav Kollár, ktorý je vo väzbe od októbra 2020 po policajnom zasahovaní v rámci akcie Víchrica. Zatkli ho i so sudcami Davidom Lindtnerom a Jarmilou Urbancovou, pričom obvinený je zo zasahovania do nezávislosti súdov.

Kollár sa nakazil približne v čase výsluchu súvisiacim s posledným obvinením, podľa ktorého mal vedeniu Slovenskej informačnej služby (SIS) poslať 40-tisícový úplatok. Nakaziť sa teda mohli aj vyšetrovatelia NAKA, Kollárov advokát i ďalší policajti s ktorými prišiel do kontaktu.

Pri začiatkoch korupčnej kariéry sudcu Sklenku mal stáť Zoroslav Kollár
Marian Kočner možno nebol jediný, od ktorého bral bývalý sudca okresného súdu Bratislava I Vladimír Sklenka peniaze za vybavovanie rozsudkov. Všetko sa malo začať v roku 2014, kedy Sklenka rozhodoval spor medzi Slovakia Ringom a Doprastavom.... Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok