Hlina: "Kollár sa stretne s pápežom? Bude sa čudovať, že religiózne Slovensko má na čele parlamentu takúto osobu"
18 | 03 | 2021 I

Alojz Hlina napísal status, v ktorom si zobral na mušku slovenských "kresťanov" v politike. Ako to bude vyzerať pri návšteve Svätého otca v Bratislave? Privíta ho liberálna prezidentka a zástanca tradičnej rodiny, predseda parlamentu. 




"Pápež František možno príde na Slovensko asi aj vďaka pozvaniu našej sympatickej prezidentky.



Ak na Slovensko príde, dozvie sa tu, že tá milá, sympatická prezidentka je vlastne hnusná liberálka, ale zase na druhej strane ho isto ukľudní stretnutie s druhým najvyšším ústavným predstaviteľom, zástancom tradičnej rodiny Borisom Kollárom, ktorý ho určite ubezpečí, že rodina, tradičná rodina je to, čo on chráni, ochráni a zachráni," píše Hlina.


Konzervatívny demokrat hovorí, že správu o tom, že na Slovensko príde možno pápež František prijal s veľkým potešením. Veľa vraj od neho čítal, veľa čítal o ňom. Je to Svätý otec hodný obdivu.


"Svätý Ján Pavol II. bol na Slovensku trikrát, pri každej návšteve som sa osobne zúčastnil svätej omše, ktorú slúžil. Na tú poslednú v Petržalke mám aj trvalú spomienku, ktorá mi ho bude stále pripomínať. Keď sme išli na svätú omšu, tak som nešťastne zakopol o taký výčnelok na chodníku tak, až som si naštiepil kosť a ešte aj teraz ráno, či pri pri zmene počasia cítim jemnú bolesť v tom mieste. Nezabudnem."


Chmelár: "Vládne nám tlupa kanibalov?"
Eduard Chmelár priniesol na svojom facebooku jazykovedné okienko. Mali by sme sa vraj naučiť rozlišovať medzi obeťou a obeťou. Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Michal Filek


 
A nezabudne nielen kvôli tej bolesti. Stretnúť, privítať na slovenskej zemi veľkú osobnosť je veľkým zážitkom.


"Pápež Frentišek s tým jeho milým výrazom tváre predstavuje milú tvár kresťanstva. Skutočného kresťanstva. U nás sú aj takí „kresťania“, ktorí by ho do kostola nepustili. Pápeža, ktorý si dovolil spýtať sa v Lampeduse: Kto plakal? Či pri inej príležitosti sa pýtal: Kto som ja, aby som súdil?"



Ale, podľa Hlinu, zase niektorí z týchto autentických politických kresťanov sú dosť pragmatickí na to, aby striehli na tú svoju milisekundu, keď si budú môcť urobiť fotku s pápežom, lebo o to pôjde. Politické kresťanstvo potrebuje také cenné fotky.


"Pápeži sa pri výkone svoho pontifikátu stretávajú s rôznymi ľuďmi, politikmi, vládcami ... Možno by sa však Slovensko mohlo vzopäť a vymeniť do návštevy pápeža predsedu parlamentu. B. Kollár je naša vizitka a pápež František by sa veľmi čudoval, ako je možné, že to hlboko religiózne Slovensko, o ktorom mu rozprávali, má na čele parlamentu takúto osobu.


Čo vlastne žiada prezidentka od Matoviča a Sulíka?
Portál 1pluska.sk skonštatoval, že vládne šarvátky nabrali za posledné dni katastrofálne rozmery. No napriek dlhým konfliktom v koalícii najsilnejšia strana v parlamente považuje svoju časť dohody za splnenú a v stanovisku uvádza, že „hnutie OĽaNO... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Diana Zaťková