Pčolinského matka bráni syna: "Nie je taký sprostý, aby od Zoroslava Kollára vzal peniaze"
17 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Riaditeľa Slovenskej informačnej služby poslal sudca do väzby. Podľa jeho matky, ktorá bola kedysi poslankyňou Národnej rady, ide o jasný politický proces.


Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu poslal pred dvomi dňami šéfa SIS Vladimíra Pčolinského do vyšetrovacej väzby. Obvinený je  z korupcie. Dôvodom väzby je obava z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Teda kolúzna a preventívna väzba. Súd zamietol jeho žiadosť nahradenia väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka. So synovou väzbou ale nesúhlasí jeho matka Marcela Pčolinská, informuje portál plus7dni.pluska.sk.
Obvinenia Vladimíra Pčolinského sú vraj účelové, ide o mocenský boj a ovládnutie SIS

„Je to jasný politický proces, ale o tom sú všetci ticho.“ Skonštatovala Marcela Pčolinská, matka dnes už bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského. Marcela Pčolinská bola kedysi poslankyňou za KDH a dnes pôsobí ako starostka obce Nižný Hrabovec. Paradoxné je, že dnes už exšéfa SIS chce mať za mrežami Úrad špeciálnej prokuratúry, ktorému šéfuje Pčolinských dobrý rodinný známy Daniel Lipšic.

„Lipšic sa z toho musel vylúčiť, lebo je kamarát, alebo teda bol. Kysel koná neobmedzene, svojvoľne,“ uviedla. Pčolinská verí, že jej syn je dostatočne silný, aby väzbu zvládol bez fyzickej či psychickej ujmy. Marcela Pčolinská sa veľmi neobáva ani toho, že by jej syn z nej vyšiel vychudnutý ako exšéf PPA Juraj Kožuch alebo zlomený ako bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská.

„Pevne verím, že môj syn je psychicky veľmi odolný a silný človek. Pravdou však je, že má zdravotné problémy, je diabetik,“ povedala na margo svojho syna Vladimíra. Zatiaľ s ním nemala možnosť hovoriť.
Zúri mocenský boj

„Myslím si, že to v tejto dobe ani nie je reálne,“ vraví starostka. Dodáva: „Obvinenia sú účelové. Ide o mocenský boj o ovládnutie SIS. Zrejme si môj syn robil svoju prácu veľmi precízne a niektorým prekážal.“ Zvláštny postoj k jeho zadržaniu mal však šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár, ktorý povedal, že „skutok sa stal“ a žiada o rýchle vyšetrenie. „Skutok sa stal, ale nie v tom, že Vlado úplatok zobral, ale v inom, len ste to nepochopili,“ snaží sa vysvetlil výrok šéfa parlamentu Marcela Pčolinská.Nie je taký sprostý, aby od Zoroslava Kollára vzal peniaze. To je také neprofesionálne a naivné. To, že by bol odkázaný na úplatok od Zoroslava Kollára, si môžu myslieť len tí, ktorí zarábajú 400 eur. Je to blud,“ háji matka svojho syna Vladimíra, podľa ktorej sa skutok stal inde. „Po tom nech pátrajú tí, ktorí sú kompetentní,“ uviedla bez toho aby svoje vyjadrenie špecifikovala.

Čarnogurský mladší: Vladimír Pčolinský si žil dlho nad pomery. Kde na to bral?
Sudca Špecializovaného trestného súdu včera poslal dnes už exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského do väzby. Okolnosti prípadu šéfa tajných si v statuse na sociálnej sieti všíma právnik Ján Čarnogurský mladší. Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik