OĽaNO si vymyslelo prieskum, v ktorom vedie. „Prosím neblbnime!“ uzemnil svojich poslanec Stančík
17 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vládnuce OĽaNO sa vo volebných preferenciách prepadáva stále hlbšie a hlbšie. Zrejme aj preto si „vymyslel“ svoj prieskum, v ktorom je opäť prvé. Tento krok sa ale evidentne nepáči jeho poslancovi Andrejovi Stančíkovi.


Matovičovmu hnutiu dochádzajú sympatie jeho predvolebných stúpencov a v preferenciách je „až“ tretie za suverénnym Hlasom-SD a koaličnou SaS. Aby svojich priaznivcom predsa len upokojili, partia okolo premiéra si usporiadala svoj vlastný prieskum. No a v ňom, div sa svete, je znovu najúspešnejšou stranou. Toto sa ale nepáči jednému z jej poslancov v Národnej rade, Andrejovi Stančíkovi, ktorý to celkom jasne napísal do statusu na sociálnej sieti.
To najhoršie, čo politik môže spraviť, je stratenie kontaktu s realitou. Touto cestou nepôjdem

„PROSÍM NEBLBNIME!“ konštatuje Stančík hneď v úvode. „Rozmohol sa nám tu taký nešvár. Niektoré FB skupiny sú zahltené vymyslenými prieskumami, v ktorých záhadne vedie OĽANO, napriek tomu, že relevantné agentúry hovoria opak,“ píše už trošku triezvejšie Matovičov poslanec, ktorý priznáva, že ako poslanca za OĽANO by ho takéto výsledky možno tešili, no bolo by to len vytváraním akejsi imaginárnej reality, v ktorej je všetko v poriadku a žiadna kríza sa vlastne nedeje. „Musel by som byť hluchý a slepý voči hlasu občanov a okolia a neuvedomovať si súvislosti. Žiť vo vzdušných zámkoch je ale rozhodne príjemné, tak ako opojenie alkoholom, no po ňom prichádza kruté vytriezvenie,“ začína vnímať svet okolo Stančík už reálnejšie.



„Zatvárame sa do bubliny, v ktorej je náš boj svätý a každý, kto si dovolí kritiku je súčasťou akéhosi sprisahania démonických síl. To najhoršie, čo politik môže spraviť, je stratenie kontaktu s realitou. Touto cestou nepôjdem. Na Slovensku máme niekoľko relevantných prieskumných agentúr a napriek tomu, že majú rozdielne metódy a výsledky, verím im rozhodne viac ako týmto pokútnym grafickým prácam s náhodne pridelenými percentami. Sme v kríze a je nutné vyvodiť sebareflexiu. Plne si to uvedomujem. Rád by som vás poprosil, aby ste nešírili takéto „prieskumy“, ktoré nekorešpondujú s realitou a vytvárajú falošnú predstavu o súčasnej situácii. Je to na rovnakej úrovni ako šírenie hoaxov a konšpirácií. Verím, že táto kríza prehrmí. Všetci relevantní aktéri sa ale musia pozrieť pravde do očí a rozhodnúť sa najlepšie pre túto krajinu, nie pre seba,“ dodáva na záver svojho statusu nečakane kritický na svoje hnutie Andrej Stančík.

Prieskum: Voľby by s náskokom vyhral Hlas. Kotleba a Za ľudí mimo parlamentu! Smer naberá na sile!
15 | 03 | 2021 | editor01hd