Odborári KOZ: Krajniak za svojho pôsobenia vrátil Slovensko späť do 19. storočia
17 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Ostrej kritiky za celkové pôsobenie vo funkcii ministra práce, sociálnych veci a rodiny sa Milan Krajniak dočkal od odborárov združených v Konfederácii odborových zväzov (KOZ). Tí tvrdia, že za svojho ministrovania neúctivým a pohŕdavým spôsobom vrátil Krajniak Slovensko späť do 19. storočia, informuje Nový Čas.


„Milan Krajniak ako minister práce neodbornosťou, neúctou, pohŕdaním hodnotami sociálneho dialógu a sociálnymi partnermi, predložením viacerých antisociálnych noviel zákonov vrátane novely Zákonníka práce vrátil Slovensko do 19. storočia." Uviedla to hovorkyňa KOZ Martina Nemethová pre agentúru SITA.

Ako následne upozornila, zamestnanci na Slovensku prišli o automat na výpočet minimálnej mzdy. Znížili sa im minimálne mzdové nároky. Odpojili sa príplatky od minimálnej mzdy. ZUrušilo sa rozširovanie kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa.

„Minister práce prizývaním rôznych odborových združení s pochybnou reprezentatívnosťou a mizivou členskou základňou len potvrdil, že mal záujem len o takých zástupcov zamestnancov, ktorí s ním a jeho návrhmi súhlasia." Poukázala Nemethová na kroky Krajniaka, ktorého demisiu prijme prezidentka Zuzana Čaputová dnes o 13:00. Jej podanie odôvodnil tým, že to chápe ako krok k čo najskoršiemu ukončeniu koaličnej krízy.

Harabinova otázka: "Odstúpil Krajniak, aby získal poslaneckú imunitu pred trestným stíhaním?"
"Odstúpenie Krajniaka deň po vzatí do väzby jeho kumpána Pčolinského vyvolalo rôzne dohady. Od špekulácií, že pôjde nahradiť svojho zatknutého kumpána vo funkcii až po analýzu Kotlebu, podľa ktorého to má súvis s kauzou Gorila!" píše Štefan... Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Ivan Brožík