Miro Kollár: "Debatujeme o rozumnej alternatíve pomatovičovského dezolátneho vládnutia"
17 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Miroslav Kollár odišiel pre neustále trenice z koaličnej strany Za ľudí, a preto veľmi udalosti posledných dní vníma veľmi citlivo. Zareagoval na ne aj v statuse na sociálnej sieti.


Nezaradený poslanec Národnej rady a primátor Hlohovca Miroslav Kollár bol už dlhšie nespokojný s hádkami v koalícii. No to, čo sa v nej deje teraz je aj na neho priveľa. Ako v úvode svojho statusu priznáva, ide o orgie nezodpovednosti.
Začať budeme musieť obnovou základnej dôvery v schopnosť politikov

„Denne stále zomiera na COVID takmer 100 ľudí, väčšinu dní očkujeme len v jednotkách tisícok. Nemáme ministra zdravotníctva, pomoc najzasiahnutejším sektorom a ľuďom je nedostatočná. Nemáme ministra práce, sociálnych vecí a rodiny a minister hospodárstva o týždeň zloží funkciu, ak neodíde premiér Matovič, ministerka spravodlivosti, donedávna najlepšia ministerka v tejto vláde hovorí, že pod Igorom Matovičom už ďalej nebude pracovať a poslanci OĽaNO?

„Nevidíme dôvod na odchod premiéra Matoviča“. Jednoducho idú to dohrať do konca,“ rekapituluje hneď v úvode udalosti z posledných dní Miroslav Kollár, podľa ktorého sme vedeli kto je Igor Matovič, ale nevedeli sme, že príde pandémia. Napriek zlým vzťahom samospráv s premiérom robí aj primátor Hlohovca v boji s koronavírusom všetko pre blaho svojich ľudí.



„Máme nachystané vakcinačné centrum s kapacitou 150 ľudí denne a pripravujeme už 8. kolo AG testovania pre tých, čo potrebujú certifikát na voľný pohyb a do školy. Po tom, čo sme 7-dňovú incidenciu stlačili z 540 na 236, pomaly a opatrne otvárame školy,“ opisuje Miroslav Kollá. Dodáva, že v Únii miest sa chystajú na ostrú debatu o konečnú podobu nového zákona o verejnom obstarávaní, stavebného zákona aj daňovej reformy tak, aby nepopreli posledné dve desaťročia v boji proti korupcii a decentralizácie štátu.

„Stretávam sa s mnohými demokratickými politikmi a debatujeme o rozumnej alternatíve pomatovičovského dezolátneho vládnutia,“ pridáva jeden z ďalších veľmi dôležitých krokov. „Bude nám treba plán obnovy. Ale bude to plán iný. Začať budeme musieť obnovou základnej dôvery v schopnosť politikov na centrálnej úrovni spravovať štát gramotne,“ končí svoj status Miroslav Kollár.

Miro Kollár: Tu nie sme v rozprávke. Ak to Igor Matovič nevie a nechce robiť, nech odstúpi
Úvahy Igora Matoviča, že sa na približne pol roka stiahne z postu premiéra niekoho úprimne pobavila, iného zdesila. Zaujímavou formou na nápad nášho premiéra zareagoval poslanec Miroslav Kollár. Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik