Dáta bez pátosu: Keby sme nemali úctu, tak povieme: Berte metly a vyžeňte tú háveď (z vlády)!
17 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Analytici zo zoskupenia Dáta bez pátosu, ktorí pravidelne prinášajú neskreslené dáta o pandemickej situácii na Slovensku. Dnes sa tak trochu zamysleli nad fungovaním našej krajiny. A nemôžeme sa im čudovať. Každý si sem-tam potrebuje uľaviť.


"Z Bratislavy do Vranova? Nóo, dajte sa na Trnavu a potom po D1-ke, držte sa "po červenej". Prípadne odbočka pozrieť novú diaľnicu v Čadci," začínajú vtipne. No ďalšie slová nám úsmev na tvári nevyčarujú.




Vyžeňte tú háveď!


"Keby to nebolo smutné, keby v Žiline nemali obsadené všetky ventilátory, keby v Prešove stíhali brať dusiacich sa z domu sanitky a keby sme za sebou nemali už 3 vlny z juhu na sever, zo severu na juh a teraz z juhu na sever," obuli sa do toho a pokračujú:

"Keby sme neminuli na testovanie pol miliardy , keby sme nemali deti doma namiesto v škole už 13. mesiac, keby sme mali vakcín po povalu, a keby sme vedeli rátať %-tá tak dobre ako nám ide huba pri šírení záveru reportáže z RTVS, keby sme nemali úctu k lekárom a všetkým asi 20-tim profesiám okolo pacientov, tak povieme, že zoberte ľudia metly a vyžeňte tú háveď."




Správy z očkovania sú skvelé, fakt skvelé! Tvrdia nadšene analytici z Dáta bez pátosu
Na Slovensku napriek všetkým problémom s vakcínami stúpa zaočkovanosť ľudí. Nadšení sú z toho aj analytici združení v zoskupení Dáta bez pátosu. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik







Ale máme úctu k dátam a tak musíme povedať, že je najvyšší čas pozrieť odborným okom na ten AUTO COVIDMAT a trošku ho prispôsobiť realite:



1) zasahovať hneď tam, kde treba, lebo to treba

2) odmeniť uvoľňovaním tam, kde sa to patrí




Podľa Dát bez pátosu je Považie a Turiec na 8-10 krát vyšších číslach ako Nitra a Levice. Kvety a kaderník v Leviciach mohol fungovať takmer celý rok a v Čadci je treba vymeniť hygienika za manažéra pandémie.




"Verte nám, nedá sa na tú bezmocnosť mocných pozerať, a tak sa z času na čas pokúšame," vysvetľujú a zároveň konečne niečo o sebe povedia: "My totiž nie sme žiadni dátoví analytici. My sme normálni manažéri, ktorí sa riadia sedliackym, zdravým rozumom a číslami. PS: Ďalšie posty už zas k téme....," vyjadrili sa na záver.


Pozor zmena! Už sa nikto nesmie vyvaľovať na pláži v exotike. Dovolenka v zahraničí je zakázaná
Zatupujúci minister zdravotníctva informuje o aktualitách v boji s covidom. Okrem predĺženia núdzového stavu a pokračujúcich obmedzení je tu jeden zásadný rozdiel. Zakazujú sa cesty do zahraničia za účelom rekreácie, informuje portál... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Diana Zaťková