České médiá sa o Matovičovi vyjadrujú ako lekár o pacientovi
17 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Zapnúť si dnes ráno médiá z Českej republiky - katastrofa! Ranné komentáre o dianí na Slovensku so spoločným menovateľom Matovič majú jedno spoločné. Parafrázované a zhrnuté - jeho správanie a konanie nie je bežné (rozumej normálne).


"Z Prahy vidíme Matovičovu bezradnosť, moc ju len obnažila, tvrdí podľa portálu Aktuality.sk komentátor Petr Šabata. (Český rozhlas v programe "Jak to vidí" na svojej Dvojke odvysielal rozhovor moderátora s hosťom relácie, sudcom Josefom Baxom. Ten sa o Predsedovi vlády Matovičovi a jeho politike vyjadroval síce v naozaj bielych rukavičkách, ale ako lekár o chorom. Pozn. red. HD)

České médiá: Ak má zostať koalícia pohromade, premiér Matovič musí odstúpiť, tvrdí Sulík
Zachovať vládu bude možné len vtedy, ak odíde premiér Igor Matovič, uviedol predseda hnutia SaS Richard Sulík. SaS sa tak pripojilo k výzve Veroniky Remišovej, píše portál Sputnik. Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Marek Molnár

Matovičova originalita

„Nevychádzame z údivu. Do pandemickej krízy si privodiť aj politickú krízu, to je naozaj originálne.“ To je pohľad na to, čo sa u nás deje posledné dva týždne z pohľadu Petra Šabatu, komentátora a šéfredaktora Českého rozhlasu Plus. „Potrebujete vládu, ktorá naozaj vládne“, dodáva.
Bezradný Matovič je nebezpečný

„Z Prahy vidíme Matovičovu bezradnosť, moc ju len obnažila“, tvrdí Petr Šabata v rozhovore pre Aktuality.sk.

Na Slovensku pôsobil vyše desaťročie. Najprv osem rokov ako šéfredaktor denníka Pravda, neskôr v Sme ako zástupca šéfredaktorky. Dnes stojí na čele Českého rozhlasu Plus a je jeho aktívnym komentátorom.
Je nebezpečný

Igor Matovič je podľa neho pre túto koalíciu nebezpečný ešte aj v pozícii, že by bol len jej radovým poslancom. „Viem si celkom živo predstaviť, že Matovič sedí v parlamente a robí opozíciu svojej vlastnej vláde. To je jeho naturel. A v tom je nebezpečný“, tvrdí Petr Šabata.

Problém vidí v „neexistencii“ dobrej alternatívy pre aktuálnu vládnu zostavu. „Hlas, Smer a Kotlebovci to nie sú“, tvrdí Šabata pre Aktuality.sk.

 

"Mate nás naozaj za ovce?" Alexandra Orviská poslala Matovičovi tvrdý odkaz!
Pandemická situácia ťaží životy Slovákov už rok a právom majú toho plné zuby. Výnimkou nie je ani jojkárska moderátoka Alexandra Orviská, ktorá na Instagrame poslala premiérovi Igorovi Matovičovi jasný odkaz. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Timotej Dudka