Andrej Danko narieka a dožaduje sa, že chce mať viac priestoru v televízii aj v rozhlase
17 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Súčasná situácia na Slovensku je veľmi neprehľadá, a tak sa do tohto marazmu túži zapojiť aj šéf národniarov Andrej Danko. Na to ale potrebuje mať väčší čas nielen v televízii, ale aj v rozhlase. No a ten, podľa jeho názoru, nemá takmer žiadny.


V posledných parlamentných voľbách Slovenská národná strana celkom prepadla. A aj v súčasnosti sa jej volebné preferencie pohybujú okolo troch percent. To však nebráni jej predsedovi Andrejovi Dankovi vyžadovať si väčší priestor v médiách a snažiť sa ovplyvňovať dianie na Slovensku. Svoju nevôľu so súčasným stavom preto vyjadril v statuse, ktorý zverejnil na sociálnej sieti.
Treba nastoliť jasné pravidlá a neklamať, hnevá sa Danko na vedenie RTVS

Predseda národniarov Andrej Danko vyzýva generálneho riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka aby konal aj bez Etickej komisie vo veci klamstiev diskusných politických relácii v RTVS. „Slovenská národná strana vyjadruje kritiku poslancom strany Sme rodina, že nepodporili účelovo návrh poslanca Národnej rady Čikovského vo veci Etickej komisie. Etická komisia tak ako ju definoval poslanec Čikovský z poslaneckého klubu OĽaNO, má svoj logický význam pri vzniknutej situácii a svojvôli vedenia RTVS. Napr. osobitne pána Hrivnáka pri dramaturgii relácií O päť minút dvanásť ako aj Sobotných dialógov. Etická komisia mohla byť logickou oporou občanov Slovenska. Ak ľudia vo vedení RTVS ako pán Hrivnák, konajú svojvoľne a bez pravidiel,“ píše v úvode svojho statusu šéf národniarov.

Dankovi veľmi prekáža, že opozičné politické strany, ktoré dostávajú štátny príspevok ako KDH, Dobrá voľba, Progresívne Slovensko a SNS, nedostávajú priestor vo víkendovej relácii O päť minút dvanásť a v Sobotných dialógoch. „Neexistujú jasné pravidlá. Keď zlyhá vedenie RTVS, alebo klame ako naposledy ich tlačové oddelenie, tak sa môžeme sťažovať na lampárni. Tlačové oddelenie sa vyjadrilo, že do relácií O päť minút dvanásť a Sobotných dialógov sú pozývaní zástupcovia parlamentných politických strán. Pýtame sa potom, čo tam robí Hlas-SD Petra Pellegriniho?“ Útočí šéf národniarov na svojho spojenca pri petícii na predčasné voľby.

Danko: Pán premiér, kto seje vietor, vždy zožne búrku. To zlo sa vám pomaly, ale isto vracia
Zaujímavý status napísal šéf národniarov Andrej Danko, ktorý ho nasmeroval na Igora Matoviča. Spomína v ňom jeho prešľapy, ktoré sám priamo alebo nepriamo, ešte ako poslanec vyrobil. Čítať ďalej
10 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Hlas-SD nie je politickou stranou, a tak by nemala byť v médiách ani ona

Podľa šéfa národniarov nie je Hlas-SD Petra Pellegriniho parlamentnou politickou stranou, a teda by nemal byť vo víkendových reláciách. „Opozičnými relevantnými politickými stranami, ktoré majú poslanecké kluby, sú totiž len Smer-SD a ĽSNS. Samozrejme ako politické strany, ktoré dostávame štátny príspevok, sa opakovane dožadujeme svojho mediálneho priestoru v RTVS. Neustále sme však vysmievaní a podceňovaní, a nie je možné sa dožadovať spravodlivosti ani u vedenia v RTVS,“ sťažuje sa Andrej Danko na malý mediálny priestor.



„Veríme, že RTVS na čele s pánom Rezníkom bezodkladne príjme opatrenia k tomu, aby pán Hrivnák svojvoľne nerozhodoval o hosťoch v reláciách tak, ako sa mu to politicky hodí, a aby boli stanovené jasné pravidlá. Zasielame list pánovi Jaroslavovi Rezníkovi, aby zjednal aj bez Etickej komisie bezodkladne nápravu a nariadil vypracovanie štatútu oboch relácii O päť minút dvanásť aj Sobotných dialógov, a tento zverejnil,“ tlačí na pílu Andrej Danko s nádejou, že sa mu dostane väčšieho mediálneho priestoru nielen v televízii, ale aj v rozhlase.

Danko: Toľko medzinárodných faux pas, ako mal Matovič, neurobil nikto pred ním
Medzinárodný škandál, ktorý vyvolal premiér Matovič vyjadrením o zámene Zakarpatskej Ukrajiny za vakcínu Sputnik, riešia už aj televízie na východ od Slovenska. V statuse na sociálnej sieti na to poukazuje predseda SNS Andrej Danko. Čítať ďalej
07 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik