V materskej a základnej škole vypukol požiar: Z horiacej budovy utekalo takmer 200 detí
16 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Na streche materskej a základnej školy v Bratislave vypukol počas vyučovania požiar. Evakuovaných bolo 196 žiakov, 50 učiteľov a vychovávateľov. Príčina požiaru doposiaľ nie je známa, informuje Nový Čas.


Akčný začiatok týždňa zažili žiaci a personál materskej školy spojenej so základnou na bratislavských Palisádach. Krátko pred jedenástou hodinou na streche budovy vypukol požiar, ktorý si našťastie nevyžiadal žiadne zranenia. „Pri požiari bolo evakuovaných 87 detí a 21 vychovávateľov z materskej školy a 109 žiakov a 29 učiteľov zo základnej školy,“ informovalo komunikačné oddelenie Prezídia Hasičského a záchranného zboru na Facebooku.



Príčina vzniku požiaru je predmetom vyšetrovania, avšak podľa hasičov vznikol na streche, kde pracovali robotníci. Evakuovaní žiaci a učiteľský zbor boli v bezpečí premiestnení do náhradnej budovy. „Deti sú v druhej budove na Panenskej ulici, postupne si po ne prichádzajú rodičia,“ uviedol hovorca mestskej časti Staré Mesto Matej Števove.

„V okolí budovy zabezpečovali usmerňovanie dopravy príslušníci polície, bolo tiež vypnuté trolejové vedenie a dočasne pozastavená MHD v blízkosti horiaceho objektu,“ uviedli hasiči.

Tragédia v Komjaticiach. Babička Katarína zahynula pri požiari svojho domu
Komjatice smútia. Ich obľúbená občianka Katarína zahynula pri požiari vlastného domu. Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Ivan Brožík