Zosnulí Gott, Demitra či Duchoň: Ako podnikavci zarábajú na smrti slávnych?
15 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Aj na smrti známych osobností dokážu niektoré vynaliezavé typy zarobiť. Pavol Demitra, Karel Gott či Karol Duchoň sú toho jasným dôkazom, píše Plus 7 dní.


Ide o cennosti ako autogramy, kartičky, albumy či plagáty zosnulých legiend, ktoré po ich smrti naberajú niekoľkonásobnú hodnotu. A to, samozrejme, neplatí len pre celosvetové hviezdy, ale aj tie české a slovenské. Preto, ak nájdete doma napríklad podpis legendárneho Karola Duchoňa, bolo by veľkou chybou vyhodiť ho! Podľa informácií vyššie Plus 7 dní sa totiž jeho hodnota pohybuje až okolo 1 500 eur, čo je, mimochodom, podobná suma, za ktorú sa dnes predáva autogram Michaela Jacksona.

Ani podpísaná fotografia zosnulého Pavla Demitru rozhodne nie je na zahodenie. Za ňu by ste si taktiež mohli vypýtať zhruba 1 500 eur. Aj za taký hokejový dres Slovenska z roku 2002, keď sme vyhrali Majstrovstvá sveta, podpísaný všetkými reprezentantmi, by ste zinkasovali 1 700 eur.

Na rozdiel od Karola Duchoňa však autogram Karla Gotta nemá takú vysokú hodnotu. Niežeby zosnulý Majster zanechal o niečo menšiu stopu, skrátka počas svojho pôsobenia často usporadúval veľké autogramiády, a to takmer nepretržite v priebehu polstoročia! Gottov podpis teda nemá takú astronomickú hodnotu (dostupný je za 35 eur), ako by sa podľa jeho úspechov očakávalo. Napríklad v porovnaní so svetovými hviezdami Elvisov podpis má hodnotu takmer 1 300 eur, autogram Seana Conneryho 500 eur, Tiny Turner 200 eur a autogram Franka Sinatru rekordných 5 700 eur.

Raz to skúsili a už im to prirástlo k srdcu! Čomu podľahli Adela Vinczeová a Mariana Ďurianová?
Dôvodov, prečo začať s cvičením jogy, by sa našlo hneď niekoľko. Niekto sa chce rozvinúť po telesnej stránke, iný po tej duchovnej. Joge podľahlo niekoľko známych tvárí! Čo na nej fascinuje Adelu Vinczeovú a Marianu Ďurianovú? Portál Plus jeden deň... Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Timotej Dudka