Kollár: Väzbe Pčolinského nerozumiem. "Nateraz" rozhodnutie súdu rešpektujem. Vyhráža sa súdu?
15 | 03 | 2021 I editor01hd
Sme rodina nerozumie dôvodom väzby Vladimíra Pčolinského. Strana tvrdí, že nateraz rozhodnutie súdu rešpektuje. Vo vyhlásení strany sa však neuvádza, ako by mohla rozhodnutie súdu nerešpektovať.

Sme rodina nerozumie, ako môže byť dôvodom na väzbu bývalého riaditeľa SIS 
AKTUALITA: Pčolinský ide do väzby (AKTUALIZOVANÉ)
Z korupcie obvinený riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský bude stíhaný väzobne. Rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS)v Pezinku. Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | tasr
pokračovanie v trestnej činnosti. Uviedla to hovorkyňa predsedu parlamentu Borisa Kollára Michaela Jurcová, informuje SME. Strana a Kollár si nevedia vysvetliť, ako by mohol Vladimír Pčolinský pokračovať v trestnej činnosti po tom, ako sa vzdal funkcie riaditeľa SIS.

„Sme rodina nateraz rešpektuje rozhodnutie sudcu. Avšak nerozumieme tomu, ako môže byť človek obvinený iba na základe výpovede dvoch kajúcnikov bez akýchkoľvek listinných dôkazov. A nerozumieme ani tomu, ako môže byť dôvodom na väzbu pokračovanie v trestnej činnosti a ovplyvňovanie svedkov, keď sa vzdal funkcie riaditeľa SIS a celý údajný skutok súvisí s prácou SIS,“ uviedla Jurcová.

Kollárova hovorkyňa však nevysvetlila, ako by mohla rozhodnutie súdu nerešpektovať. Vedenie Sme rodina začalo útočiť na orgány činné v trestnom konaní hneď po zadržaní Pčolinského. Teraz sa ich ataky rozšírili aj o spochybňovanie rozhodnutí súdu.

O trestnej činnosti Pčolinského svedčia jeho bývalý námestník Boris Beňa a bývalý šéf Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó. Doteraz bolo zvykom, že v podobných prípadoch prichádzalo k masívnym únikom z vyšetrovacieho spisu. Pčolinského kauza je výnimkou. Aj preto nie je jasné, v akom rozsahu obaja kajúcnici usvedčujú Pčolinského z trestnej činnosti.

Obvinený Pčolinský sa proti rozhodnutiu o väzbe odvolal. Rozhodovať o jeho podnete bude Najvyšší súd SR. Kollárove odkazy prostredníctvom hovorkyne môžu byť aj pokusom o ovplyvňovanie sudcov najvyššieho súdu.

SaS a Za ľudí trvajú na odchode Matoviča. Nočné rokovania priniesli vraj aj slzy
SaS a Za ľudí údajne aj po nočných rokovaniach trvajú na odchode Matoviča. Hovorí sa aj o slzách v očiach Veroniky Remišovej, informuje TV Markíza v rannom vysielaní. Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Gabriel Matta