Iránske revolučné gardy predstavili „raketové mesto“ plné balistických a riadených striel (VIDEO)
15 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Iránske revolučné gardy (IRGC) odhalili na neznámom mieste nové „raketové mesto“ s balistickými a riadenými strelami, informuje portál RT.


„Raketové mesto“ bolo odhalené na iránskej štátnej televízii. Šéf námornej jednotky IRGC ukázal svetu videozáznamy, ktoré boli natočené vo vnútri základne. Zariadenie v pondelok verejne otvoril hlavný iránsky veliteľ generálmajor Hossein Salami a veliteľ námorníctva kontraadmirál Ali Reza Tangsiri.



 

Nové miesto je najnovším prírastkom k iránskym podzemným raketovým základniam, ktoré sú známe ako „raketové mestá“, pričom v súčasnosti nie je známy ich počet alebo umiestnenie.

Nie je úplne jasné, čo za arzenál sa na novom mieste skladuje, ale v predchádzajúcich „raketových mestách“ sa nachádzali odpaľovacie systémy, presne navádzané zbrane a ďalšie vojenské vybavenie.

Nie je to prvýkrát, čo IRGC ukázala zábery „raketového mesta“, keď Salami a Tangsiri odhalili podobné miesto na pobreží začiatkom tohto roka, ako súčasť iránskeho programu na posilnenie „odstrašujúcej sily“.

USA majú v Afganistane viac vojakov ako tvrdia, pričom niektorí pracujú priamo pre CIA
Podľa denníka New York Times je prítomnosť americkej armády v Afganistane väčšia, ako sa verejnosť domnieva. Niektoré špeciálne jednotky majú pracovať priamo pre CIA, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Marek Molnár