Tretí funkcionár SIS a dvaja policajní šéfovia v rukách NAKA? Slovensko sa dostáva do zlého svetla, hovorí analytik
14 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Zadržaním šéfa tajnej služby sa NAKA pohybuje na tenkom ľade, známy český analytik Andor ŠándorSlovensko a Slováci sa vo svete dostávajú do zlého svetla.


"Máte už minimálne tretieho vysokopostaveného predstaviteľa SIS, ktorý skončil v rukách NAKA." Upozorňuje Slovákov cez portál slovensko.hnonline.sk expert.

Fico kritizuje zatýkanie NAKA. "Ide o gestapácke praktiky a pokyny vlády"
Predseda opozičného Smeru-SD a expremiér Robert Fico namieta spôsob zatýkania viacerých osôb v poslednom období. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike uviedol, že ide o gestapácke praktiky a pokyny vlády. Odmietla to vicepremiérka a... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | tasr

Svetový unikát

"Keď to dáme do kontextu s dvoma policajnými exprezidentmi, z ktorých jeden spáchal vo väzbe samovraždu a ďalšími bývalými funkcionármi polície, ukazuje to na nie príliš dobrý stav v slovenskej bezpečnostnej komunite." Zdôrazňuje Šándor.
Zlé signály von i dovnútra

A to určite pre vašich partnerov v zahraničí je už dlhšie obdobie signál k opatrnosti. K tomu, aby si urobili predstavu, ako zásadné tieto problémy pre medzinárodnú spoluprácu sú a do akej miery to môže skutočne ovplyvniť niektoré závažné prípady, ktoré spolu realizujú. Horší je však ten signál pre samotných Slovákov.
Kto je Andor Šándor?

Andor "Andy"Šándor (1957 ) je český vojak, generál v zálohe a bezpečnostný poradca. Od roku 1986 pôsobil v generálnom štábe Československej ľudovej armády. V rokoch 1991-1995 zastával post vojenského pridelenca vo Veľkej Británii. V rokoch 2001 a 2002 bol náčelníkom Vojenskej spravodajskej služby , vojenskej rozviedky. Tá bola neskôr začlenená do Vojenského spravodajstva. Má titul Ing. a hodnosť brigádny generál.

 

"Nikde vo svete nepríde kancelárske priestory obsadiť celá armáda kukláčov," hodnotí Draxler zatýkanie NAKA
"Nikdy a nikde nedochádza k tomu, že by si v korupčných prípadoch pre podozrivých prišla celá armáda kukláčov." Konštatuje exminister Draxler po tom, čo taxatívne vymenoval viacero príkladov megakorupcie v zahraničí a popísal jej dôsledky.... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Ivan Brožík